Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik ütles Delfile, et samba ülemisest reast nurga pealt alla kukkunud umbes ruutmeetri suurune klaasplaat, mis omakorda purustas marmorplaadi, millele ta kukkus.

"Praegu on sammas munitsipaalpolitsei poolt ümber piiratud. Mupo on seal niikaua valves, kuni sinna tekib mingi püsiv piire. Reaalne oht on olemas, et sealt võib veel midagi alla tulla," ütles Järvik.

"Üks element on tõepoolest hetkel alla kukkunud. Väidetavalt on tegu nurgaliistuga," ütles Delfile kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Martin Jaško.

Jaško sõnul keegi õnnetuses viga ei saanud. "Hetkel on ala ümber piiratud. Spetsialistid vaatavad üle, mis täpselt juhtus ja kas on ohtu, et sealt veel midagi alla kukub," lisas ta.

Aasta tagasi võidupühal avatud Vabadussõja võidusambaga on sekeldusi olnud algusest peale - küll on osa selle klaasplaate teist tooni või ei pea samba vuugid niiskust kinni. Suurimad probleemid on aga olnud samba valgustusega. Nüüdseks on tšehhide ehitatud klaasist monument muutunud ka möödujatele ohtlikuks.