Vastseid koolijütse õnnitlesid Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, abilinnapead Merike Martinson ja Mihhail Kõlvart.

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut meenutas tarkusepäeval osalejatele, et Tallinna on korduvalt hinnatud maailma üheks intelligentseimaks linnaks, kuid seda staatust tuleb tema sõnul ka aastast aastasse kaitsta. „Viimasel ajal arutatakse, kas kooli pääseda peab olema lihtne või raske. Mina ütleksin seda nii: alustades kooli sisse saada ei tohiks olla raske ja lõpetades koolist välja saada ei tohiks olla kerge,“ sõnas Vitsut. „Ma ei soovi teile täna siin kerget koolipõlve. Ma soovin teile koolipõlve, mis õpetab, et tarkus tuleb raske tööga, aga tark olla on elus kergem, kui rumal olla.“

Täna alustas teiste seas oma kooliteed ka 400 000. Tallinna kodanik Amanda Matilda Purje, kelle poole pöördus linnavolikogu esimees oma kõnes eraldi, lisaks sai Amanda Matilda linnajuhilt kingiks nutikust nõudva Tallinna-teemalise pusle.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart soovis kõigile lastele, nende vanematele ja õpetajatele muretut ja rõõmurikast kooliaega. „Soovin, et teie silmadest särab ka 12 aasta pärast vastu sama palju positiivsust, uudishimu ja üksmeelt, kui seda peegeldub siin täna, teie esimesel koolipäeval,“ ütles Kõlvart.

Täna alustab oma esimest kooliteed Tallinnas 3871 last, ühtekokku istub pealinnas koolipinki aga 41 506 õpilast – eelmise aastaga võrreldes alustab tänavu oma kooliteed 472 last rohkem.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart osales tänasel tarkusepäeval avaaktustel Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis ja Tallinna Prantsuse Lütseumis, viimases pidas abilinnapea ka prantsusekeelse tervituskõne.