Kohal käinud Vene Delfi reporter ütles, et kohtumisele olid tulnud lastevanemate esindajad, samuti õpetajad mitte ainult Tallinnast, vaid ka Rakverest, Tapalt ja Tartust.

Kohal oli Tallinna abilinnapea Mihail Kõlvart, riigikogu liikmed Yana Toom ja Jaak Allik.

Kuigi vene koolide gümnaasiumiosas käivitus juba sellest õppeaastast üleminek eestikeelsele õppele 60 protsendi ulatuses, pole ühing Vene Kool Eestis veel kaotanud lootust juba liikuvale rongile pidurit tõmmata.

Tänasel koosolekul nõuti õppekeele valiku võimalust ning võeti vastu pöördumine nii eesti riigi kui rahvusvaheliste organisatsioonide poole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tallinna hariduselu kureeriv abilinnapea Mihhail Kõlvart kinnitas, et kellelgi pole eestikeelsele õppele ülemineku vastu midagi, kui lapsevanemad ja õpilased on nii otsustanud, kuid kool peab saama õppekeelt valida.

Irene Käosaar haridusministeeriumist kinnitas aga, et päris nii see ei ole. "Põhiseaduses on öeldud, et lapsevanemal on õigus valida kooli ja lapsevanematel on õigus Eestis valida kool. Samuti ütleb põhiseadus, et kõigil Eestis elavatel inimestel on õigus saada eesti keeles haridust."