Valitsusjuhi sõnu on see arvestatav kokkuhoid ja valitsus ei pea mõistlikuks hoida laual kabinetinõupidamiste tarvis ühte arvutit ja teist arvutit valitsuse istungite jaoks.

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse presikonverentsil, et selline samm võimaldab kokku hoida 19 000 eurot aastas. „Abiks siiski,“ sõnas valitsusjuht, kes ise kasutab isiklikku i-padi.

Arvutid on istungite saali laual olnud aastast 2000, kui valitsus Stenbocki majja kolis, kuid uute tehnoloogiliste vahendite tõttu pole nende hoidmine saalis enam otstarbekaks. Kaasaegsed süle- ja tahvelarvutid on kerged ning mugavad kaasas kanda, samuti on oma igapäevases kasutuses oleva seadmega koosolekul alati mugavam osaleda, teatas Stenbocki maja oma Facebooki lehel.

Ansip rääkis pressikonverentsil, et 2000. aastal oli pisut ka näilisuse maiku, sest info tuli valitsusele paberikandjal ja dokumendid skaneeriti sisse. „Ministrid vahtisid siis tähtsa näoga pilte paberdokumentidest,“ meenutas Ansip. „Nüüd loomulikult liigub kogu info e-valitsuses läbi interneti ja kõik ministrid kasutavad digitaalallkirja.“