Eksperdid jätkavad otsinguid, millesse kaasatakse ka eri- ja rasketehnika. Otsingul osalevad 1. jalaväebrigaadi kaitseväelased, õhuvägi, päästeamet, kaitsepolitseiamet ja Hispaania õhuväelased. Kaitsevägi edastab infot otsingute käigust ja tulemustest avalikkusele ning intsidendi põhjuste uurijatele jooksvalt.

Kuna siiani ei ole lõplikult kindel, et Endla looduskaitseala põlengupaik on raketi maandumiskoht, siis palub kaitsevägi raketitaolise eseme leidmisel sellest kohe eemalduda ning teatada hädaabinumbril 112.

7. augusti pärastlõunal lasi Hispaania hävitaja Eurofighter Pangodi kohal õhuharjutusalal eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi põhja suunas. Lask toimus kuue kilomeetri kõrgusel kell 15:44. Kaitsevägi kontrollib hetkel versiooni, mille kohaselt võis rakett maanduda Endla looduskaitsealasse.

Ülevaade senisest sündmuste käigust:

* Mis täpselt juhtus ja kus?
Teisipäeval, 7. augusti pärastlõunal lasi Hispaania hävitaja Eurofighter Pangodi kohal õhuharjutusalal eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi põhja suunas. Lask toimus kuue kilomeetri kõrgusel kell 15:44. Rakett võis enesehävitusrežiimis plahvatada, kuid võis ka tervelt maapinnale jõuda.

* Mida olukorra lahendamiseks tehakse?
Õhuvägi alustas intsidendi kohta kinnituse saades koheselt raketi otsinguoperatsiooni. Kaitsevägi kontrollib kõiki saabunud vihjeid, infot vahetatakse ka politsei ja päästeametiga. Tänaseks on õhuvägi inimeste vihjete ja kogutud andmete põhjal kindlaks teinud raketi võimaliku lennukoridori ning võimaliku maandumispaiga Endla looduskaitsealal ning seal tegeletakse raketi või selle jäänuste otsinguga.

* Kas otsinguala võib külastada?
Laekunud vihjete põhjal on kaitsevägi kitsendanud otsimispiirkonda, hetkel on õhuvägi keskendunud võimalikule raketi maandumispaigale Endla looduskaitsealal. Seal on kehtestatud kaitseväe julgeolekuala, uudishimulikke alale ei lubata. Samuti on ala kohal keelatud droonide lennutamine.

* Kas meediaväljaannetel on võimalik otsinguala filmida ja pildistada?
Ei, otsingualale ei lubata kõrvalisi isikuid, kuna see oleks ohtlik ning see segaks ka otsingutegevuse läbiviimist.

Täismahus info senisest sündmuste käigust leiad Kaitseväe kodulehelt.