Novast saab üks kaasaegsemaid ja rahvusvahelisemaid filmi- ja meediakeskusi Euroopas, seal on olemas kõik vajalik nii üliõpilastele praktilise filmitegemise kogemuste omandamiseks kui ka professionaalidele uute filmide loomiseks.

"Nova on 5-korruseline, kogupinnaga 4600 ruutmeetrit. Seal leidub individuaal- ja grupitööruume, auditooriume ja seminariruume, filmipaviljon, telestuudio, helistuudio, heli- ja valguspuldi ruumid, 108-kohaline kinosaal, filmitehnika hoiuruumid, grimmi- ja kostüümitoad, arvutiklass ning raamatu- ja filmilaenutuse tuba," loetles Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Krista Must.

Esimesel korrusel avatakse kohvik ning viiendal puhkeala ja lugemissaal. Hooneesist ruumi on võimalik suviti kasutada välikino ja kontserdipaigana.

Hoone projekteerisid Salto arhitektuuribüroo OÜ arhitektid Karli Luik, Maarja Kask ja Ralf Lõoke, sisekujunduse autor on Ville Lausmäe ning ehitustöid teostas Skanska.

Maja maksumus oli 6,9 miljonit eurot, millest 1,8 miljonit kaeti Euroopa Sotsiaalfondi teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide õppe- ja töökeskkonna infrastruktuuri kaasajastamise meetmest.