New Yorgis toimuv ÜRO peaassamblee on rahvusvahelise meedia kõrgendatud tähelepanu all. Ajakirjanikud üle maailma on sõitnud New Yorki kohale sündmust kajastama. Teleajakirjanikud saavad nii ÜRO peahoone ees kui taga kaamera püsti panna. Teised kasutavad töö tegemiseks suures hallis asuvat meediakeskust, kust saab reaalajas poliitikute kõnesid jälgida seina peale projetseeritud ekraanilt.

ÜRO peaassamblee tõttu on New Yorgi kesklinna liiklus tõsiselt häiritud, sest politsei on mitme tänava ulatuses ÜRO peahoone ümber teed sulgenud. Selleks, et pääseda taraga ümbritsetud alale ning sealt edasi ÜRO peahoonesse, tuleb läbida põhjalikud turvakontrollid ning peab kaela riputama läbipääsukaardi.

Minister Urmas Paet pidas ÜRO peaassambleel kõne aastatuhande arengueesmärkide teemal. ÜRO on püstitanud kaheksa rahvusvaheliselt prioriteetset eesmärki, mida soovitakse saavutada aastaks 2015. Üheks eesmärgiks on vähendada poole võrra nende inimeste arvu, kes peavad ära elama vähemaga kui ühe USA dollariga päevas.