"Kaitseliit, Naiskodukaitse, Noored Kotkad ja Kodutütred astuvad kõik ilusti ühte jalga. Ja pealtvaatajaid oli juba täna palju - kohtasin isegi üht vanemat paari, kes teatasid, et on Kanadast pärit. Mööda jõge aga sikutati parajasti lõkkeaset, millest saab Emajõe jaanituli," vahendas Delfi fotograaf muljeid.
Nii suurt hulka mundris daame ei näe just iga päev, nentis piltnik.

Tartus tähistatakse võidupüha paraadi, kontsertide ja tehnikanäitusega. 22. ja 23. juunil võib linnas näha sõdureid, relvi, sõjatehnikat, nautida sõjaväeorkestrite muusikat ning muuhulgas võtta osa ka meeleolukast kultuuriprogrammist ja proovida sõdurisuppi. Mitmel pool linnas tehakse ka jaanituld.

Raekoja platsil leiab 22. juunil aset rahvusvaheline puhkpilliorkestrite galakontsert. Kell 16.30-17.45 esinesKaitseliidu ühendorkester ning solistideks olid Kristi Roosmaa ja Peeter Kaljumäe. Kell 19.00-20.45 saab näha Soome Mereväe orkestri ja Läti Kaitseväe Peastaabi orkestri kontserti. Osaleb ka Läti presidendi auvahtkond.

Kell 22.00 algab kontsertkava „Ütles Lembitu" (lavastaja Raivo Trass) ja võidupüha muinastule süütamine Toomemäel. Kontserdil esineb 12 koori, solistid on Peeter Volkonski, Lauri Õunapuu ja Mari Kalkun. Pool tundi enne keskööd süütavad noorkotkad ja kodutütred muinastule.Kell 22.00 Seoses Atlantise klubi jaanipäeva soojenduspeoga süüdatakse Emajõel jaanituli.

23. juuni ürituste kava

Kell 8.15 - linnapea Urmas Kruuse ja maavanem Reno Laidre asetavad pärjad Vabadussõja monumendi juurde Pauluse kalmistul, Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ja Julius Kuperjanovi hauale Raadi kalmistul.

Kell 9.00 Vabaduse puiestikus Tartu vabadussamba Kalevipoeg juures.
Kell 9.03 Kaitseväe juhataja tamme istutamine. NB! Eesti sõjavägede ülemjuhataja kindralleitnant Johan Laidoner istutas tammepuu 1938. aasta võidupühal. 1940. aastal raiuti puu maha, kuid 1942. aastal ajas tammekänd viis võrset, millest üks sirgus uueks puuks. 2009. aasta 23. juuni hommikul puu hävines tugevas tuules. Uue puu istutab kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots. *** Kell 9.08 Muinas- ja mälestustulede ühendamine võidutuleks. *** Kell 9.10 Riigikogu esimehe Ene Ergma sõnavõtt. *** Kell 9.20 Pärgade asetamine Vabadussõja mälestusmärgi Kalevipoeg jalamile. *** Kell 9.25 Tuletooja medalite kätteandmine (kaitseminister Mart Laar ja Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots).

Kell 10.00 Võidupüha jumalateenistus EELK Tartu Jaani kirikus

Kell 10.00 Puhkpilliorkestrite kontsert „Paraadi ootel" Küüni tn pargis

Kell 11.00 Võidupüha paraad Vabaduse puiesteel. 23. juunil on Vabaduse puiesteel rivis üle 1100 inimese. Tartu kesklinna rivistuvad üles üksused kõikidest Kaitseliidu malevatest, Kaitseliidu Koolist ning noorkotkad, naiskodukaitsjad ja kodutütred. Lisaks võib rivis näha ka Kaitseväe ühendatud Õppeasutuste rühma ja Balti Kaitsekolledži lipumeeskonda. Taktsammu hoiavad Kaitseliidu koondorkester, Kaitseväe orkester ning Politsei- ja Piirivalveameti orkester.

Kell 12.00-15.00 Kaitseväe tehnika näitus Küüni tänaval

15 minutit pärast paraadi lõppu suur orkestrite vigurmarssimine võidupüha auks Vabaduse puiesteel.

Kell 13.20 Tartu aukodaniku Aadu Regi elutöö viimase teose, Tartu linnale pühendatud marsi „Koidab hommik" esiettekanne ja pidulik üleandmine autori poolt Tartu linnale.

Kell 13.30 Maakaitsepäeva kontsert raekoja platsil „Tuli tuleb". Esinevad Kaitseliidu Tartu maleva akadeemilise malevkonna orkester Popsid ja Ühendatud Motomeeste koor.

Kell 14.30 Tartumaa võidutulede jagamine omavalitsustele Raekoja platsil

Kell 18 Jaanipäev Raadi mõisapargis. http://www.erm.ee/?lang=EST&node=2147

Kell 21 Kaitseliidu Tartu maleva liikmed süütavad Raadi mõisapargis võidutulest jaanitule

Võidupüha paraadilt saadetakse võidutuli kõikidesse maakondadesse

Tänavu võtavad Võidupüha paraadil presidendilt võidutule vastu Kaitseliidu Kooli parimad kursuslased ja viivad seejärel tule kõikidesse Eesti maakondadesse.

Võidutuli ise saab alguse 23. juuni hommikul kell üheksa Tartus Vabadussõja mälestusmärgi Kalevipoeg juures, kui ühendatakse omavahel mälestustuli ja muinastuli. Samas annavad kaitseminister Mart Laar ja kindral Ants Laaneots Kaitseliidu malevate tuletoojatele üle ka tuletooja
medalid.

Mälestustuli süüdatakse 22. juunil Tori kirikus Eesti Reservohvitseride Kogu korraldatud Võidupüha eelsel tänu- ja mälestustseremoonial. Reservohvitserid viivad tule edasi Tallinnasse Vabaduse väljakule, kuhu see jõuab sõjaväeorkestrite kontserdi lõpuks. Vabaduse väljakul on tulevalves kodutütred, noorkotkad, naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. Edasi liigub mälestustuli Tartu poole ja jõuab paraadilinna mootorratturite eskordi saatel.

Muinastule süütavad noorkotkad ja kodutütred Tartus Toomemäel 22. juunil kell 22.00 algaval kontserdil. Kontserdil esinevad 12 koori ligikaudu 250 koorilauljaga.