Malevlased kogunesid kell 11 Kanutiaia pargis, kust liiguti rongkäigus kaitseliidu Tallinna maleva orkestri saatel läbi vanalinna Raekoja platsile. Esimesed malevavahetused saatis teele linnapea Edgar Savisaar.

Tänavu pakub SA Õpilasmalev tööd 820 noorele, mis on viimaste aastate osalejaterohkeim. Pealinna noori võib suvel toimetamas näha 23 erinevas linnavälises ning 23 linnasiseses rühmas, nende hulgas töötab ka üks üliõpilaste ehk EÜE rühm. Suurimaks tööandjaks on Statoil Fuel & Retail Eesti AS, kes on leidnud töövõimalused 84 noorele.

Lisaks mitmetele uutele tööülesannetele saavad malevlased sihtasutuse juubeliaastal uuendusi tunda ka maleva töövälise aja sisustamisel. Kui siiani on malevlased pidanud parima rühma tiitli võitmise nimel ette valmistama suve lõpus toimuvaks kokkutulekuks ühe ülesandena etluskava, siis seekord hakkavad noored kätt harjutama lühifilmide kokkupanemisel.

Seekordse malevasuve teemaks on „Kes ei ole malevas käinud, see ei ole elu näinud!“ ning antud teemal valmivad erinevates žanrites ka lühifilmid, mille lõpptulemusi saavad nii žürii kui malevlased näha augustikuisel kokkutulekul.

Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 13.-15. augustil Lääne-Virumaal Barto puhkemajas.