Kohaletulnuid tervitasid kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik ja Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg.

Üritusel oli ka relva- ja tehnikanäitus, kus sai tutvuda kaitseväe, Kaitseliidu, politseinike, päästjate ning Ameerika Ühendriikide kaitseväelaste varustuse ja sõidukitega. Muu hulgas sai näha Eesti kaitseväe soomustransportööri Sisu XA-188 ja Saksamaalt õppusele Saber Strike saabunud ameeriklaste soomustransportööri Stryker.

Kaitsevägi korraldas rahvaürituse Sillamäel koos Ameerika Ühendriikide kaitseväelasega, kes osalevad esmaspäeval algaval rahvusvahelisel õppusel Saber Strike, ja kohaliku linnavalitsusega. Üritusel lõid kaasa veel kaitseliidu Alutaguse malev, politsei- ja piirivalveameti ida prefektuur ning päästeameti ida päästekeskus.

Ameerika sõdurid alustasid enam kui 2400 kilomeetri pikkust rännakut läbi kuue Euroopa riigi Tapale ning väeosadesse Lätis ja Leedus Saksamaalt Vilseckist. Teisipäeval, 14. juunil kell 12 saab neid näha Pärnu keskväljakul.

Õppus Saber Strike algab esmaspäeval 13. juunil, et harjutada maa- ja õhuväeüksuste koostööd ja liitlasvägede vastuvõttu. Eesti on sel aastal õppuse juhtriik.