Teisipäeval alustas Narvast 53 kilomeetri pikkust talverännakut 200 sõdurit, nende seas Ameerika Ühendriikide 503. ratsaväerügemendi sõdurid. Ameerika sõdurite rännakul osalemisele lisab tubli annuse sümboolsust asjaolu, et rännak toimub Ida-Virumaal, viib läbi Sillamäe, Sinimägede ja Narva-Jõesuu ning lõpeb Narvas Vene piiri ääres.

Eesti Päevaleht kirjutas eile, et esimesel päeval kulges matk 17-kilomeetrisel lõigul Vokast Sinimägedeni, kus sõdurid ööbisid kohalikus põhikoolis. Enne põhiüksuse majja jõudmist toimus koolimajas ka õpilaste ja USA sõdurite kohtumine. Koolisaali kogunes umbkaudu 60 õpilast, kellele sõdurid rääkisid oma tööülesannetest ja näitasid varustust.

Kuigi teisipäeva hommikul näitas kraadiklaas Kirde-Eestis kohati koguni üle 20 külmakraadi, siis sõdureid see ei häirinud. Üksuse ülema kapten Christopher Salisbury sõnul on ameeriklased siin viibitud poole aasta jooksul saanud Eesti talves juba piisavalt karastust ja pakases toimuval rännakul on külmumise asemel suurim oht hoopis ülekuumenemine.

Peale USA sõdurite võtavad rännakust osa ka Scoutspataljoni sõdurid, kaitseliidu Alutaguse maleva baaskursuse lõpetanud ja noorkotkad. Kui mitmesajast mehest koosnev üksus läbi Sillamäe marssis, jäid nii mõnedki kohaliku Plaza keskuse ees suitsu kimunud noormehed sõdureid ootamatusest ammulisui vahtima.