„Meie maja ümber hoitakse arusaamatuid kotte jäätmetega. Väljanägemine on selline, nagu elaksime prügimäel,” rääkis Delfile majas elav naine, kes on pöördunud korduvalt ka Tallinna linnavalitsuse ja Lasnamäe linnaosa valitsuse poole. Naise kinnitusel ei teinud ta seda üksnes enda nimel, vaid ka teiste elanike palvel. „Pöördusin avaldusega ka keskkonnaministeeriumi poole, kes väidab, et sellega peab tegelema Tallinna linnavalitsus, sest maaüksused kuuluvad Tallinna linnale.”

Naise sõnul ei saa majaelanikud aru, miks nad peavad prügi oma akendest nägema ja aknast tuppa pääsevat lagunevate jäätmete lehka sisse hingama. „Kevadel jooksevad nendest kottidest korterisse sipelgad, tulevad ka kärbsed, kirbud, lehetäid,” rääkis proua kahjuritest, kelle hulk on tema sõnul prügikottide tõttu suurenenud. „Seal käivad oma keha kergendamas ka kassid ja koerad,” lisas ta.

Majaelaniku sõnul pole võimalik ühistu koosolekutel probleeme arutada ega lahendada, kuna päevakorda lisatakse vaid küsimused, mis on juhatusele mugavad.

Ühistu esinaine Nadežda Nitsholdt ütles Delfile, et maja ees olevad kotid kaitsevad suurelehelist hortensiat talvekülmade eest. "Eemaldame kotid niipea, kui ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb üle +10 kraadi."

Nitsholdti sõnul on kotid täidetud puulehtedega, mis ei haise. "Teie poolt tõstatatud prügi puudutavad küsimused on ajendatud ühe majaelaniku faktidele mittevastavust nägemusest ning ei ole asjakohased," sõnas ühistu esimees, kelle kinnitusel kaalutakse püsitaimede kaitsmiseks talvekülmade eest järgmisel talvel siiski muid lahendusi.

Lasnamäe linnaosa valitsuse pressiesindaja Maksim Galanin andis Delfile ühistu esinaisega sarnase vastuse. "Meie tingimustes vajavad paljud taimed talveks katmist," teatas Galanin. "Teiseks alternatiiviks KÜ-l oleks soetada kalli[st] pakasekaitsekangast, mis omakorda ei tundu mõistlik lahendus alternatiivi olemasolul. Või kasutada katteks lahtiseid langenud leht[i] ja kuuseoksi," sõnas Galanin. Vastusest jääb lahtiseks, kas linnaosa valitsus peab lehtede ja kuuseokste laotamist peenrale mõistlikuks või jaburamaks lahenduseks kui prügikotid.

"Oleme kokku puutunud nii kaebajaga kui ka korteriühistuga. Kaebaja kirja sisu ja stiil ei kanna mingigi kriitikat," lisas Galanin.

Nüüdseks on prügikotid peenardelt ära koristatud ja maja ette ühte hunnikusse kogutud.