Teel Nõmmelt  linna oli näha, et kõik bussipeatused olid tühjad, tänavatel võis näha vaid sihikindlalt liikunud portfellide, seljakottide ja õlakottidega mehi.

Bussipeatuses võis näha silti, mis lubas, et ühistranspordi streigi tõttu pakub üksiküritaja taksoteenust.

Ka taksojuhid kinnitasid, et tavapärasemast suuremat liiklust pole täna olnud.

Hommik Lasnamäel

8.00 - Bussipeatused on valdavalt inimtühjad. Üksikud seisjad kas tellivad taksosid või haaratakse peale tuttavate autudesse. Näha on, et paljud on omavahel pealemineku kolleegide või sõprade autodele kokku leppinud.
8.30 - Peatustesse koguneb rohkem rahvast. Ajan juttu kohaliku noormehega, kelle nimi on Artur, kes tahab jõuda Viimsisse kella 10ks, aga tuli igaks juhuks bussi ootama paar tundi varem. Peatuses seisnud vanahärra on Arturi tuleku eel bussi oodanud juba 35 minutit. Delfi fotograaf teeb Arturile ettepaneku, et viimane näitab strateegilisemaid bussipeatusi Lasnamäel ja Delfi viib ta kella kümneks ilusasti Vimssse tööle. Noormees on õhinal hakkamist täis ja helistab kohe ka oma sõbratarile, kes samal ajal sõidab linna bussiga, millele viimane õnnelikult pärast poole-tunnist ootamist oli peale saanud.

9.00 - 9.30 Delfi istub ummikus Lasnamäe sellistel teedel, kus tavapäraselt ummikud on hommikuti puudunud. Fotograaf pildistab erinevates bussipeatustes inimesi ja üksikuid busse. Priisle turu bussipeatuses uurivad paar venelannast vanadaami, et mis sel bussiliiklusel täna viga on, nemad ei tea streigist midagi.

Mustakivi bussipeatus Lasnamäe kanali ääres pakub üllatuse. Viie minuti jooksul saabub järjest 7 bussi, enamus neist tühjad. Üksikud reisijad lähevad neile peale.

09.30 - 10.00 Delfi suundub Viimsi poole, ummikud on selleks ajaks peaaegu olematud. Noormees Artur jõuab ilusti tööle.