Nagu piltidelt näha, on tööd leida soovivad inimesed võtnud rahumeelselt sappa ning järjekord ulatub kuni lauluväljaku väravateni.

Raepressi teatel tõi tööbörs kokku enam kui 3000 linna sotsiaalsest töökohast huvitatud inimest.

Tallinna tööbörsil tutvustatakse ja pakutakse ligi 400 sotsiaalset töökohta.  “Reisisaatja ja kalmistuvaht võiks olla, aga vanainimeste pesijaks ei tahaks,“  rääkisid kaks noort tööotsijat Delfile. Üks neist oli töötu olnud aasta, teine seitse kuud. 

“Igaks juhuks kirjutan avaldust,” rääkis üks sõbrannadega kaasa tulnud noor tütarlaps, kes niiväga tööd ei otsinudki.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul laiendab linn sel aastal sotsiaalsete töökohtade ringi ning lisaks reisisaatjate ja koristajate kohtadele luuakse uusi sotsiaalseid töökohti sotsiaalhoolekande ja heakorra valdkonnas. „Pakkumisele tulevad pargi- ja kalmistuvahtide ning sotsiaalvallas hooldustöötajate assistentide, puuetega inimeste abistajate jms töökohad,“ märkis Teniste.

Linnapea Edgar Savisaar ütles tööbörsi avamisel, et Tallinn ei ole linlasi nende mures üksi jätnud ning linnavalitsus teeb kõik selleks, et inimesed saaksid tulla tagasi normaalse tööelu juurde ja leida rakendust oma oskustele.

Tööbörsi avamisel esines kõnega ka abilinnapea Jüri Pihl, kes rõhutas, et sotsiaalseid töökohti on täna vaja luua nii pealinnas kui ka terves riigis, et aidata inimestel kõige raskem aeg üle elada. „Oleme toetanud Tallinna linnas sotsiaalsete töökohtade arvu suurendamist ja seda eeskätt sotsiaal- ja heakorrasfääris, kus töökäsi väga vaja ja kus töökohtade loomist aktsepteerib kogu ühiskond,“ ütles Pihl.

Kõiki pilte tööbörsilt vaata SIIT!