Suurim huvi oli IT ja majandusteaduskonna erialade vastu, kuid lisainfot küsiti ka kõigi teiste teaduskondade ja kolledžite erialade kohta.

TTÜ vastuvõtuspetsialist Kirsti Naaber jagas avatud uste päeval infot sisseastumistingimuste kohta: "Mind üllatas väga positiivselt, kui teadlikud ja hästi ettevalmistunud gümnasistid olid. Nad teadsid väga täpselt, mis erialad neid huvitavad ning pigem tahtsid kinnitust, et nad tõesti on vastuvõtutingimustest õigesti aru saanud."

TTÜ-sse saab sel suvel sisse astuda 50-le rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse- ja integreeritud õppe erialale. Sisseastumisdokumentide vastuvõtt algab 27. juunil ja kestab 5. juulini. Vastuvõtt TTÜ-sse on kolmes õppevaldkonnas: tehnika, tootmine ja ehitus; loodus- ja täppisteadused; sotsiaalteadused, ärindus ja õigus.

Enamikule TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik laia matemaatika ja eesti keele riigieksami sooritamine. Laia matemaatika riigieksami tulemus peab olema vähemalt 50 punkti, IT erialadel 55 punkti. Eesti keele eksamitulemus peab olema vähemalt 35 punkti, kahe eksami summa vähemalt 100 punkti.

TTÜ annab võimaluse teha eesti keele ja matemaatika sisseastumiskatset ka tehnikaülikoolis. Esimene võimalus teha matemaatikakatset on 2. aprillil TTÜ Tartu kolledžis. Järgmised sisseastumiskatsed toimuvad juuni lõpus. Matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatseid saab sooritada igaüks, kes ei ole sooritanud erialale kandideerimiseks nõutud riigieksameid või soovib matemaatika riigieksami tulemust parandada. Katsete tulemused kehtivad vaid TTÜ-sse kandideerimisel.

TTÜ majandusteaduskonna, Tartu kolledži keskkonnajuhtimise ning Tallinna kolledži maastikuarhitektuuri erialadele saab kandideerida ka kitsa matemaatika riigieksami tulemusega, ent laia matemaatika riigieksamitulemus annab lisapunkte.

Sotsiaalteaduskonna erialadele kandideerimine on sisseastumiskatsetega. Rakenduskõrgharidusõppesse kandideerimiseks on nõutav minimaalne keskharidust tõendava dokumendi keskmine hinne olenevalt erialast 3,5 kuni 3,7.

1918. aastal asutatud TTÜ on Eesti ainus tehnoloogiaülikool, mille unikaalsus peitub tehnika, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ vastutab inseneride ja tehnikateadlaste järelkasvu tagamise eest.

Ülikoolis on ligikaudu 12 000 üliõpilast, 700 õppejõudu ja rohkem kui pooltuhat teadustöötajat, TTÜ vilistlaste arv ulatub 70 000-ni. Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ linnak hõlmab 72 ehitist. Üliõpilastele pakutakse tudengi- ja kultuurielu, ülikooli majutus- ja sportimisvõimalused on ühed parimad Põhja-Euroopas.