"Ühise jõuluaja lõpetamise tähe all keskendume püsiväärtustele, mis on elus olulised sõltumata pühadeajast või tööperioodist. Nii ülemaailmselt kui ka üle Eestimaa levinud palvushommikusöökide traditsiooni keskmes on suhted, mis ühendavad erinevate elualade juhte üldinimlikus ja jumalikus tähenduses," kirjutasid kutsel koosviibimisele Lõuna-Eesti palvushommikusöögi auesimees härra Urmas Kruuse ja Tartu linna vaimulikkonna esindaja õpetaja Joel Luhamets.

Hommikusöögil osalesid mitmed Lõuna-Eesti linnapead, maavanemad, linnavolikogude esimehed, riigikogulased, kõrgkoolide rektorid, kultuuritegelased, ettevõtjad ning vaimulikud. Peakõneleja oli Integratsiooni Uuringute Instituudi juhtivteadur Mart Rannut ning kaaskõneleja ettevõtja Väino Põllumäe. Muusikalist vaheldust pakkus luteri vaimulikest koosnev Papibänd.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160-s riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Detsembrikuu alguses toimus kümnes Eesti palvushommikusöök Toompeal, Riigikogu konverentsisaalis ning lisaks Tallinnale leiavad sarnased koosviibimised aset veel kuues Eesti linnas. Kogunemiste eesmärk on tekitada dialoog sellistes kogu Eestit puudutavates küsimustes, nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond. Lõuna-Eesti palvushommikusöök sünnib Eesti Evangeelse Alliansi ja Eesti Kirikute Nõukogu koostöös tegevtoimkonnaga, mida juhivad pastor Miguel Zayas, vaimulik ja eetik Meego Remmel ning misjonär Triin Rait.