"Minu ema, meestel naised, õed, tütred - kõik õpetajad, see mis öeldakse, et transport ja õpetajad ei puutu kokku, on vale," rääkis Peep Peterson Delfile. 

Petersoni sõnul toetavad transporditöötajad streigiga õpetajaid ning ühtlasi tuletavad meelde kollektiivlepinguga seotud küsimusi. "Üks ei sega teist," kinnitas ta ning lisas, et homne Tallinna transpordi üldstreik võib ära jääda juhul kui saadakse kokkulepe kahes küsimuses - õpetajate palgakokkuleppes ning transporditöötajate kollektiivlepingu seaduse punktis, mis sätestaks, et kollektiivlepingut ei saa kirjalikult üles öelda, vaid selleks tuleb minna lepitaja juurde ning põhjendada, miks leping üles öeldakse. "Et ei toimuks seda kirja teel näkku viskamist. Seda enam, et transporditöötajatele on kollektiivleping A ja O, kõik on kollektiivlepingutes."

Peterson lisas ka, et tööandjate keskliit on tõsiselt aktiveerunud, saavutamaks mingi kokkuleppe enne Tallinna ühistranspordi streiki ning vahendab transporditöötajate taotlusi ja ettepanekuid valitsusele. "Meie andmetel Ansip praegu kaalub meie mõtted, millistel tingimustel võiks meie streik homme ära jääda."