Polikliinikuhoone ees jagasid oma mälestusi nii Tallinna linnavalitsuse kui ka Lääne-Tallinna keskhaigla esindajad.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on rõõm tõdeda, et mustamäelaste soov, mis aastaid tagasi ka küsitlustes väljendus, on tegelikkuseks saamas. "Vana hoone lammutamisest kasvab ju välja uus ja tänapäevane tervisekeskus. Uut hoonet, kus kõrvuti perearsti ja eriarsti teenustega ka taastusravi võimalused, on Mustamäele väga vaja", ütles Martinson.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks märkis, et tänavu septembris möödub 45 aastat tol ajal vabariigi suurima polikliiniku avamisest. "1970. aastatel paistis Mustamäe polikliinik silma nii teenuste rohkuse kui moodsa aparatuuri poolest. Jääme lootma, et Mustamäe tervisekeskusest saab tollasele polikliinikule vääriline järeltulija," sõnas ta.

Piduliku osa lõppedes hakkaski kopp hoone lammutamisega pihta. Polikliiniku hoone lammutamistööd võtavad aega kaks kuud. Seejärel saab alustada uue Mustamäe tervisekeskuse ehitamisega. Keskus valmib plaanide järgi 2017. aasta lõpuks.

Mustamäe tervisekeskuse projekteerimis- ja ehitustöid teeb ehitusfirma Rand & Tuulberg AS. Lääne-Tallinna keskhaigla on uue tervisekeskuse rajamiseks taotlenud toetust Euroopa Liidu regionaalarengu fondist.