Sajune ilm jätkub ka laupäeval ja pühapäeval.

Autojuhtidel tuleb juhtimisvõtted talveoludele vastavaks kohandada - piisavat pikivahet hoida ja vajadusel sõidukiirust vähendada. Suverehvidega sõidukid oleks soovitav jätta võimaluse korral parkimiskohtadele.

Raepressi teatel tuleb samuti liiklejatel arvestada lume- ja libedusetõrjet teostava tehnika liikumise ja manööverdamisega linnas.

Sõidukite parkimisel tuleb lähtuda liikluseeskirja nõuetest ja jälgida, et ei takistataks teede ja kõnniteede hooldustöid. Jalakäijatel tuleb kasutada ilmaoludele vastavaid jalanõusid ning ka jalgratturitel talvevarustust.

Kinnistuomanikud peavad tagama hooldustööde teostamise kinnistuga külgneval kõnniteel. Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale tuleb heakorratööde teostamine kõnniteedel lõpetada hommikul kella 7.00-ks. Vajadusel tuleb heakorra tagamiseks puhastada kõnniteid ka päeva jooksul.

Tänavapuhastusfirmad on lume-ja libedusetõrjeks valmis

Tallinn annab oma kodulehel teada, et peatänavate puhastamiseks on valmis 40 sahk-puisturit ning kõnni- ja kergliiklusteedel hooldustööde teostamiseks 30 sahk-puisturit, milledele lisanduvad muud spetsiifilised lume- ja tänavakoristustehnika ühikud.

Peatänavate puhastamisel kehtib üldjuhul alates lumesaju algusest neljatunnine lume- ja libedusetõrje teostamise kohustus, madalama kategooriate tänavatel kehtivad vastavalt 8- ja 12-tunnised hooldustsüklid, mis tähendab, et libeduse- ja lumetõrjetööd peavad olema teostatud eeltoodud aja jooksul.

Peatänavatel pööratakse täiendavat tähelepanu libeduse ennetamisele ja teetõusude puhastamisele 20 minuti jooksul alates lumesaju algusest. Ohtlikematele tõusudele ja ristmikele on paigaldatud 31 puistematerjali konteinerit, kust vajadusel on võimalik igaühel teekatte haardeteguri suurendamiseks peenkruusa võtta.

Tänavapuhastusalaste küsimustega võib pöörduda linna abitelefoni 1345 poole.