Juba suve alguses kolis umbes 15-liikmeline mustlaste seltskond paari Leevikese kämpingusse, kus neljale inimesele mõeldud kämpingus noored ja vanad segamini elasid. Kämpingute perenaine rääkis Delfi fotograafile, et mustlastest kliendid olid mustad ja räpased.

Kesklinna tänavail kerjamas käinud mustlastel rahapuudust kämpingu perenaise kinnitusel ei olnud. "Peenraha nad ei lugenud," sõnas perenaine, kelle sõnul osteti enne lahkumist veel Eestist auto ning seejärel sõideti ära Poola. Kui see tõsi on, siis on Tallinna tänavail kerjavaid inimesi nüüd vähem.

Kämpingute pidaja peamiseks mureks oli aga see, et kui väikesed majakesed on niigi väga vanad, siis on mustlased neid korralikult lammutanud. Kohal käinud fotograafi sõnul jäi paratamatult mulje, et lahtikistud puidust on kahe majakese vahel lõket tehtud, kuna tuleasemed on seal näha.

"Kämpingutest olid nad nägelemise saatel lahkunud ja rohkem neid tagasi ei taheta," märkis fotograaf, kellele õnnetu perenaine näitas majavaret, millest mustlased ilmselt lõkke tarvis puitmaterjali kiskusid.