„Kesklinna valitsus korraldab kuuse tuulekindlama püstitamise hiljemalt täna hilisõhtuks ja jõululaada avamine loodetavasti edasi lükku,“ ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Veidi enne kella 16.00 saabus kraana, mille abil kuuse püstitanud OÜ Kesklinna Pargid töömehed üritavad jõulupuud taas püsti saada. OÜ juhatuse liikme Silver Kallas ütles Raepressi vahendusel, et kuusk pole esialgse vaatluse põhjal suuremaid kahjustusi saanud ning peale väikest iluravi võib 24 meetri kõrguse kuusehiiu taas püstiasendisse vinnata. „Kui tarvis töötame kogu öö, et jõuluturg homme kell 10.00 alustada võiks“ kinnitas Kallas.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega, sest 4,5 tonni kaaluv puu kujutas endast kukkudes tõsist ohtu nii möödakäijatele kui müügimajade juures askeldavatele turukaupmeestele. „Meie omalt poolt teeme kõik, et linlaste jõulumeeleolu ei saaks rikutud. Kui kuuse väljanägemine tõsiselt kahjustada sai, toimetame homse päeva jooksul kohale uue puu,“ lubas Korb.

Kuidas pidasid kukkumisele vastu puud ehtinud 80 LED lambiketti 9600 tulukesega ning 15 komplekti lumepallvalgusteid kokku 300 valguspunktiga ning kuuse latva kaunistanud kolme valgusketiga ladvatäht, selgitab ekspertiis. Vajadusel tuled parandatakse.

Valgustus lülitatakse kuusel sisse peale esimese advendiküünla süütamist 27. novembril.

Sündmuskohal viibinud Delfi reporterile viitas kesklinna valitsuse pressiesindaja Ivo Parbus, et murdumiskoha juures on märgid, mis viitaksid nagu saagimisele.