Suurpeole antakse tõeline avalöök õhtul kell 20 Admiraliteedi laval kontserdiga „Sõnad tuulde“, kus esinevad Estonian Dream Big Band, Hedvig Hanson, Hanna-Liina Võsa, Mikk Saar ja Robin Juhkental. Üritused algasid aga juba pärastlõunal.

Merepäevade üks kesksemaid ja õpetlikumaid atraktsioone on Admiraliteedi kaile ehitatav laevade evakuatsioonisüsteem. See on mõeldud kõigile neile, kes tahavad laevade päästeliugteed näha ja kasutama õppida – inimesed saavad seda tasuta proovida ja nii oma hirmudest võitu saada. Admiraliteedi basseinis küll päris laeva ei kasutata ning liugtee õige kõrguse saavutamiseks pannakse kaile üksteise otsa merekonteinerid.

Kella 18 paiku pidid aga Tallinna saabuma kolm nädalat väldanud Eesti ajalooliste purjelaevade kultuuridessandil osalenud Emajõe lodi Jõmmu, viikingilaev Turm, Haapsalu laevameistrite ehitatud Runbjarn ehk Ruhnu Karu ning kuunarid Kajsamoor ja Blue Sirius. Laevad külastasid Läti, Rootsi ja Soome sadamalinnasid, et tutvustada vanu meretraditsioone ja Eesti kultuuri.

Vanalaevade kultuuriprogramm pakub merepäevadel põnevust nii täiskasvanutele kui ka pisiperele. Kaasa saab lüüa õpitubades, vaadata saab lodja purjel etendatavat varjuteatrit, näha filme ja kuulata ansamblit Svjata Vatra.

Merepäevade kavaga saab tutvuda veebilehel.