Kuuse lühemaks saagimisega alustati tegelikult juba eile õhtul, püstitamisega täna varahommikul, kella viiest, mil torm oli vaibunud.

Põhiline aeg läks murdunud kännu välja sikutamiseks maapõues
olevast august, mis on oma poolteist meetrit sügav. Mõni töömees
puges peaaegu sinna sisse. "Kes saagis, kes kangutas, kes õpetas, kes luges lihtsalt kuuse aastarõngaid," kirjeldas Delfi fotograaf Raekoja platsil toimunut.

Lõpuks saadi kuusk jälle püsti, seekord 4 meetrit lühema ja tunduvalt kergemana. Kui kuusepuu kaalus algselt üle nelja tonni, siis nüüd olla puu vähem kui kolm tonni raske.

Pärast kaht kukkumist on muidugi ka okste osakaal vähenenud, võras paar silmapaistvat auku. Osavad haljastajad lubasid tõstuki otsast selle korda teha.

Harjumaalt Hirvlist pärit erakordselt kahar jõulukuusk on ümber kukkunud kaks korda: esimest korda kadripäeval ning teist korda esimesel advendil. Siis oli kuusk juba täies ehtes. Mõlemad õnnetused lõppesid õnnelikult, sest ükski inimene puu alla ei jäänud.

Nüüd otsustasid eksperdid, et algselt 24 meetri kõrgune lopsakas kuusk tuleb edaspidiste kukkumiste vältimiseks neli meetrit lühemaks saagida, samuti kinnitati ta tugevamini kui eelmistel kordadel.