Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles BNS-ile, et öö jooksul ühissõidukirajad saanud tänavatel oli hommikuse tipptunni ajal liiklus rahulik ja probleeme ei esinenud.

Ööl vastu tänast märkis transpordiamet ühissõidukirajad maha Kristiine linnaosas Sõpruse puiestee, Endla, Kotka ja Tulika tänava ristmikul, mis on tuntud ka kui taksopargi ristmik.

Küsimusele, miks alustas Tallinn ühissõidukiradade juurdetegemist just praegu, mil Järvevana tee ja Ülemiste ristmiku ümberehitus alles käib ning liiklusel pole võimalust kesklinnast möödumiseks, vastas Rüütelmaa, et Ülemiste ristmiku valmimine kesklinna liiklust oluliselt ei mõjuta.

"Kui saab valmis see Ülemiste objekt, siis kindlasti liikluskoormus leeveneb, aga osalt võtab ta liikluskoormust ära Suur-Sõjamäe tänavalt, kuhu on täna Peterburi tee osaline koormus läinud," ütles Rüütelmaa.

"Kas Ülemiste viadukt on avatud või mitte, sellest kesklinna liiklusruumi juurde ei tule ja kui meil täna on kesklinnas sõiduautod ja ühissõidukid koos ja liikluskoormus väga suur, siis tuleb teha valikuid, kas lasta kõikidel liiklejatel olla kesklinnas liiklusummikus või eelistada ühistransporti," sõnas Rüütelmaa.

Tallinna transpordiamet avas eelmisel nädalal Narva maanteel Petrooleumi tänavast kuni Hobujaama tänavani uue ühissõidukite raja. See võttis tavaliikluselt ära ühe sõiduraja ja tekitas tipptundide ajal suuri ummikuid.

Veel on kavas teha ühissõidukirada Paldiski maantee linnast väljuval suunal hipodroomist Rocca al Mare kaubanduskeskuseni, kus see ühendatakse juba olemasoleva bussirajaga. Järgmine projekt on ilmselt Sõpruse puiestee, kus on hommikuti probleeme alates Tihase tänavast. Ühissõidukirada tuleb ka Endla tänavale, sealt edasi Kaarli puiesteele ja Estonia puiesteele, kust see ühendatakse Gonsiori tänavaga kuni Laagna teeni välja.