Stamina spordiklubi juht Urmo Raiend rääkis Delfile, et Nõmme-Harku terviserada käidi üks kord masinaga üle ja inimesed juba suusatavad.

Tõusud ja laskumised on tema sõnul küll veel küsimärgiga, aga alumine kahekilomeetrine ring on täiesti sõidetav. "Rahvas liigub ja esimesed laenutused on juba ka tehtud," rääkis Raiend. "Täna on selle talve konkurentsitult parimad tingimused suusatamiseks."

Delfiga rääkimise ajal aknast välja vaadanud Raiend ütles, et silm haaras hetkel viit suusatajat. Kuna terviserada on valgustatud, siis tuleb suusatajaid õhtul kindlasti rohkem.

Kuigi ilmateenistus suurt lumelisa ei luba, on oodata külma ja suusakeskus plaanib õhtul hakata ka kunstlund tegema, millega saab katta kriitilised kohad.

Üks terviserajad.ee kommentaator edastas kommentaariumis hetkeseisu Nõmme rajalt, kirjutades, et spordikeskuse juures rajal lund on ja suusajälgi ka. Tema soovitusel saaks mullasuusaga uisku sõita. Klassikaraja jaoks on lund siiski veel liiga vähe. Oksi ja mullahunnikud paistis ka ohtralt olevat. Kõige mõistlikum tundub olevat sõita Hiiu-Astangu kergliiklusteel.

Nõmme suusarajad ootavad suusasõpru Thule Suusateisipäevakutele.

Pirita terviseradadel ei ole veel suusatamiseks piisavalt lund. Eilsest alustati lume tootmist laste kelgumäele ja kui külmad ilmad jätkuvad, tehakse kunstlund ka suusaradade jaoks.

Kuni Pirital veel suusatada ei saa, võib seal uisutada. Liuväli töötab alates 21. detsembrist.

Kõrvemaa matka- ja suusakeskus rajameister on terviserajad.ee leheküljel teada andnud, et sealsed rajad vajavad lisalund. Täna ei soovitata radadel suusatada, küll aga on see võimalik kõrvalteid mööda.

Tehvandi spordikeskuses on vabatehnikas jälle läbitav 1,7 km pikkune suusarada. Tapa Männikumäel ja Roti metsas käib rajapõhjade tegemine.

Jõulumäe tervisespordikeskus alustas täna hommikul kunstlume tootmist. Esmalt loodetakse taastada kasutuskõlbmatuks sulanud suusarada. Talispordiks vajalikku looduslukku lund Jõulumäel pole.