"Meri puhtaks” on osa ülemaailmsest AWARE (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education) heategevusprojektist, mille eesmärgiks on puhastada ja kaitsta veealust maailma ning tõsta inimeste keskkonnalast teadlikkust, teatasid korraldajad.
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

"Märkimisväärsemaks leiuks osutus käekott hõbe- ja kuldehetega, mille seas peotäis kuldhambaid, mälestusmedal, pangakaarte. Lisaks veel avastati põhjast tuhaurn, mis peale pinnaletoomist uuesti tagasi oma viimasesse puhkepaika asetati. Autokumme, ostukärusid, sodi, prahti - neid toodi välja virnades," meenutas fotograaf Andres Putting.

Vana Kalasadam on linna keskmes asuv sadam, kus hetkel tegutseb Kalaturg, kuhu oodatakse kalaga kauplema inimesi nii maad kui merd mööda. Samuti väljub sadamast Aegna saarega ühendust pidav liinilaev Juku. Kindlasti on sadam ka tulevase mereäärse promenaadi linnaruumi väärikas osa.

AWARE 2010 heategevusaktsiooni eesmärk on juhtida tähelepanu Tallinna merealale ja vajadusele see ühiste jõududega korda teha. Veealustele koristustöödele on oodatud kõik litsentseeritud suk eldujad.