Alanud viienda aastaaja tõttu on jõgede veetase hakanud kiiresti tõusma ja need on hakanud teid üle ujutama. Viljandimaal Tohvrilt Ruunaraipele viiv tee on üleujutatud, sest üle kallaste hakkas ajama Raudna jõgi. "Seal on hetkel vee sügavus juba üle poole meetri. Tavalise sõiduautoga sealt läbi ei saa," kommenteeris kohapeal käinud fotograaf.

Juba ligi nädal aega kestnud plusskraadidega ilmad on sulatanud peaaegu kogu lume ja Soomaale on saabunud viies aastaaeg. Veetase Pärnu jõel on kiire - viimase ööpäevaga on veetase Riisa vaatluspostis tõusnud tervelt 80 sentimeetrit.

Soomaa.com andmetel on Halliste jõe veetase Riisa veemõõteposti andmete järgi hetkel umbes 230 sentimeetrit. Eelneva viie aasta üleujutusi meenutades oli veetase kõige kõrgemal 2010. aasta aprilli alguses, mil see oli suisa ligi 500 sentimeetrit.

Viiendaks aastaajaks nimetatakse Soomaal üleujutuste aega, mis algab tavaliselt varakevadel, kui lumi on hakanud kiirelt sulama, kuid võib suurte sadude või varajase sula tõttu toimuda ka muul ajal.