Pidulikul tseremoonial osalenud kaitseminister Sven Mikser ütles, et tal on hea meel tervitada Poola sõpru Eesti Sõjamuuseumis Viimsi mõisas, mis ka ise sümboliseerib Eesti-Poola lähedasi suhteid, olles olnud kahe maailmasõja vahel kindral Laidonerile ja tema poolatarist abikaasale Mariale koduks, teatas sõjamuuseum.

Poola Sõjaväemuuseumi direktor Zbigiev Wawer ütles tanki üleandmisel, et Eesti ja Poola sõjamuuseumite head suhted peegeldavad meie riikide häid liitlassuhteid, mis omakorda ulatuvad kahe maailmasõja eelsesse aega.

Tank T-34/85 on kuni kevadeni tutvumiseks sõjamuuseumis Viimsi mõisa ees. Siis paigaldatakse tank Eesti Sõjamuuseumi rasketehnika angaari.

1919. aastal asutatud Eesti Sõjamuuseum taastati 2001. aastal Eesti Sõjamuuseumi – kindral Laidoneri Muuseumi nime all. Muuseum tegeleb Eesti sõjanduse ajalooga seotud esemete ja materjalide väljaselgitamise, kogumise, säilitamise, uurimise ja üldsusele vahendamisega. Samuti sõjaajaloolise uurimistööga ning arendab rahvusvahelisi sidemeid teiste vastavate institutsioonidega.