Kogu territoorium on reostatud nii sinna tassitud sodi, kilekottide kui ka väljaheidetega. Põõsaste vahelt leiab mitu magamisaset, teatas mupo meediale.

Keskpäeval tabas tema fotosilm kaheksat inimest, kellest üks oli valmis telgis elamise põhjustest rääkima. „Elasin siinsamas lähedal nurgapealses majas, kust mind omanik ühel päeval lihtsalt välja viskas. Lubas kuu aja jooksul uue korteri muretseda, aga nüüd on maja ammu lammutatud ja korterit pole kuskil. Omanik aga jutule ei võta,“ ohkas mees, kes enda sõnul on tänaseks lootuse kaotanud ning lõplikult viinasohu vajunud.

Boitsovi sõnul on kõige hullem see, et peagi algab kool ning kogu see eelkirjeldatud „laagrielu“ käib vahetult Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi territooriumi kõrval. Läbi varbaia avaneb reostushunnikutelt eemal asuvale valgele koolimajale kena vaade. „Kui ma siia sattusin, siis hoidis üks mees kätega aiast kinni ja tegeles oma tõsisemate ihuhädade toimetamisega. Hoidku selle eest, et lapsed seda kõike nägema peaksid,“ on ta murelik.

Tugipunkti juht on üllatunud ka inimeste ükskõiksusest: „Siit kõnnib mööda tuhandeid inimesi, sest läheduses on keskturg, Maxima kauplus ja vahetult telklaagri ees on europarkla, mis on sõidukeid täis. Kas tõesti ei saa sellest meid või politseid informeerida... Igasuguste väiksemate muredega helistatakse kohe, aga nii suure pahanduse puhul on suhtumine loid. Tegemist on sotsiaalse probleemiga ning sellele proovime koos linnaga mingi lahenduse leida. Kooli alguseks tahaks vähemalt kesklinna koolisõbralikuks ja – kõlblikuks saada“.