"Karistamatuse tunde kätte saanud, kuid nüüdseks vahistatud Põder tegutses Eesti Päevalehe allikate sõnul mõnegi märgi järgi väga laial rindel ja tema sidemed olevat ulatunud Eesti pättidest Venemaa ja Läti kuritegelike liidriteni. Kaudselt väidetavasti lausa Venemaa allilmajuhi Aslan Usojanini, hüüdnimega Vanake Hassan - Ded Hassan -, kelle üks lüli Baltimaades olevat omakorda Jūrmalas elav kuritegelik autoriteet Vjatšeslav Šeštakov hüüdnimega Sliva," kirjutab Päevalehes ajakirjanik Kärt Anvelt.

Päevalehe andmetel käis Põder Lätis isegi mitu korda. "Mis asja konkreetselt Lätis aeti, pole Eesti Päevalehele teada, kuid oletatavasti võiski see puudutada kuritegelikku raha. Kohtumised – neid oli mitu – toimusid tänavu kevadsuvel."

Internetiportaali kriminal.lv andmeil elab Vjatšeslav Šeštakov Lätis ning tal on Läti elamisluba, mis võimaldab tal mööda Euroopa Liitu vabalt reisida. Vene meedia on kirjutanud, kuidas 1991. aastal mõisteti ta 12 aastaks kolme ärimehe tapmises osalemise eest vangi. Seal krooniti ta aga aasta hiljem nn seaduslikuks vargaks, mis tollal tähendas kuritegelikku ladvikusse vastuvõtmist. Pärast viit aastat vangistust lasti ta vanglast "pikaajalisele puhkusele" ning ta naasis oma kodukohta. 2000-ndatel läks Sliva elama Euroopasse.