"Linnalahingu spetsiifika erineb oluliselt meile tavapärasest metsalahingust, siin on võitlus kolmedimensiooniline ja olulist rõhku peab iga mees pöörama kogu lahinguvälja nägemisele ja informatsiooni jagamisele," ütles Scoutspataljoni rühmaülem nooremleitnant Hannes Reinup.

San Gregorio harjutusväljal paiknev Casas Altase linnalahinguala võimaldas Balti pataljoni kuuluvatel kaitseväelastel harjutada tegevust üksivõitleja tasemest kuni rühma tasemini välja. "Eestlaslikult ütlen, et alati saab paremini, aga leian, et tänu sellele ideaalsele võimalusele, mida meile siin Hispaanias väljaõppeks pakutakse, paranes sooritus iga katsega," lisas nooremleitnant Reinup.

Linnalahingu harjutus on Balti pataljoni üks viimaseid etappe üksuste- ja pataljonisiseste harjutuste hulgas, millele järgnevad tuleval nädalal pataljoni- ning seejärel brigaaditasandi harjutused.

Balti pataljon on kolme Balti riigi ühine jalaväepataljon, mis koosneb neljast manööverüksusest, millest kaks on Eestist, üks Lätist ja üks Leedust. Lisaks kuulub pataljoni koosseisu riikide ühine lahingtoetuselement. Pataljonis on ligi 1000 Balti riikide kaitseväelast ning 250 ühikut tehnikat. Kolme riigi ühise pataljoni juhtriigiks on Eesti.

Trident Juncture on suurim NATO õppus peale 2002. aastal korraldatud Strong Resolve´i ja selle eesmärgiks on kontrollida NATO 2016. aasta kiirreageerimisüksuse valmisolekut. Õppus kestab Hispaanias, Portugalis ja Itaalias 21. oktoobrist 6. novembrini, lisaks toimub õppuse tegevus Atlandi ookeanil ja Vahemeres. Trident Juncture’ist võtab osa kokku üle 35 000 inimese, 60 laeva ja 140 õhusõiduki. Eestist osaleb õppusel üle 500 kaitseväelase, kellest enamiku moodustavad Scoutspataljoni kaitseväelased. Õppusel osaleb ka Vahemerel NATO 1. miinitõrjegrupi koosseisus tegutsev Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan koos 40-liikmelise meeskonnaga.