Savisaare sõnul on võrreldes möödunud aastaga palju vett merre voolanud ja me oleme mitmetes küsimustes tänaseks edasi liikunud. „Tallinnas käisid linnahalli ümberehitust projekteerima asuvad arhitektid ja me oleme edasi liikunud finantseerimisküsimuste lahendamisel. Samuti on lahendamisel küsimus ühisettevõtte loomisest,“ ütles Savisaar Raepressi teatel.

Ronald S:Lauder ütles ajakirjanikele: „Sellise projekti osas mis on oluline Tallinnale ja kogu Eestile on mul kindlus, seepärast olen valmis lepingutele alla kirjutama. Ma mõistan kui oluline on selline suur konverentsikeskus Tallinnale. Keskus kuhu saavad külalised tulla on väga oluline, mida näitas ka hiljutine NATO välisministrite kohtumine.

„Nii otseselt kui kaudselt loome selle objektiga tuhandeid töökohti. On ainulaadne, et finantseerimine tuleb USA valitsuse garantiiga. Usun, et tänapäeva maailmas on selline võimalus ainulaadne ja ma ei näe miks me ei peaks seda tegema, kinnitas Lauder lõpetuseks.

„Tallinna linnavalitsusega linnahalli rekonstrueerimise ja lähiala väljaarendamise eellepingu sõlminud investeerimisfirma Tallinn Entertainment LLC võib saada Eesti riigi nõusolekul kavandatavale hiigelinvesteeringule USA valitsuse tagatise,“ selgitas abilinnapea Taavi Aas.

USA ettevõtetel on võimalik Eestisse investeerimiseks USA valitsuse tagatisel kuni 2,8 miljardit krooni laenu võtta. „Seega võime öelda, et Linnahallist ja lähialast meelelahutus-, konverentsi- ja messikeskuse kujundamiseks on raha olemas. Enamgi veel - USA garanteeritavast krediidisummast jätkub mitmesse teisegi projekti investeerimiseks,“ ütles Aas.

Aas selgitas, et kui firma Tallinn Entertainment LLC ja Tallinn aasta tagasi sõlmisid lepingu Tallinna linnahalli ja lähiala kultuuri- ja konverentsikeskuseks muutmiseks, siis tänane leping annab võimaluse poole aasta jooksul töö lõpetada.

Aasa sõnul on nii linnavalitsus kui arendajad huvitatud linnahalli ja naaberkinnistute arendamise võimalikult kiirest alustamisest.

Eellepingutega oleme fikseerinud ära olemasoleva olukorra ja tingimused mida üldse linnahalli juures muinsuskaitse nõudeid arvestades tohib ja ei tohi teha. Täna nägime, et nad on teinud hulga eeltööd.

Ka meie oleme huvitatud projekti kiirest käivitamisest ja ehitustööde algusest. Olen optimistlik, et eelseisva kuu kuuga saavad eellepingutega kokkulepitud küsimused lahendatud ja saab asuda reaalselt projekteerimis- ja ehitusküsimustega tegelema, ütles Aas tänase kohtumise kokkuvõtteks.