„Mul on hea meel avada täna siin paksunahaliste loomade moodne ja laiendatud eluase. Samuti on mul hea meel, et Tallinna loomaaiast on saanud kodu maailmas haruldaseks jäänud loomadele, kahele teravmokk-ninasarvikule,“ ütles Savisaar. „Usun, et nad kujunevad loomaaia külastajate ühtedeks suurimateks lemmikuteks. Tallinn on põhjapoolseim linn, kus säärased isendid elutsevad.“

Linnapea avaldas lootust, et ninasarvikupoiss Kigoma ja -tüdruk Kibibi on nende paari nädalaga siinse ümbrusega kohanenud ja tunnevad end aina kodusemalt. „Eks neil on ju ka natuke raske. Kolmeaastased ninasarvikud on ikka alles noored jõnglased, igatsevad oma vanemaid ja tuttavaks saanud ümbrust. Küllap on neile algul võõras ka eesti keele kõla, on nad ju mõlemad saksa keelega harjunud. Aga tean omast käest, et ninasarvikul on paks nahk ja igast väiksest asjast nad end kõigutada ei lase.“

See, et nende eelkäija Murray elas siin kõrge vanuseni, tõendab, et Tallinna loomaaed on neile heaks koduks, lisas linnapea.

Tallinna loomaaias avati uus teravmokk-ninasarvikute ekspositsioon ning esitleti ühtlasi äsja Saksamaalt uude koju saabunud kaht noort haruldast isendit.

Uude aedikusse kolisid Saksamaal Krefeldi ja Berliini loomaaias sündinud noored teravmokk-ninasarvikud, kes saabusid Tallinna 27. aprillil. Viimati oli Tallinna loomaaias ninasarvik 2010. aastal, kui 41 aasta vabuselt suri teravmokk-ninasarvik Murray.

Ninasarvik on maailmas äärmiselt ohustatud. 2010. aasta andmeil on teravmokk-ninasarvikuid looduses alla 4900 isendi, loomaaedades elab 188 looma.