"Üks mu väga hea tuttav elab Sauel eramajade piirkonnas Tõkke tänava lähistel. Tal on kaks kassi ja peaaegu kuu aega tagasi suri üks neist ära. Kassiomanik kahtlustas, et mürk võis olla aeda koos toiduga visatud. Kass oli paariaastane noor terve loom, kes ei käinud oma hoovist väljas - oli selline arg kodune kass," kirjeldas Delfi lugeja oma muret.

"Mõni aeg hiljem kuulis tuttav naabruskonnast, et mitmel teisel inimesel on ka kassid ära surnud. Arvati, et mürgitamine," selgitas Delfi lugeja oma kahtlustuste tagapõhja.

Tatari loomakliiniku töötaja hoiatus
"Tähelepanu koeraomanikud!

Pääskülas on mürgituse tagajärjel surnud mitmed aias elavad koerad. On alust arvata, et keegi paneb aedadesse mürki. Infot jagas kohalik murelik koeraomanik."


Allikas: Facebook (25. juuni)

Lugeja teatel ilmus Facebookis samaaegselt lemmikloomade surmaga ärevaks tegev teade, et umbes kümne kilomeetri kaugusel Pääskülas võis samuti toimuda loomade mürgitamine.

"Tuttaval on ka teine kass. Nüüd kaks-kolm päeva tagasi tuli kass koju - see käib kaugemal jalutamas - ja tal oli arvatavalt meeste juukselõikusmasinaga lõigatud külgede ja saba pealt karvu maha. Kass on arg ja üldse enam välja ei lähe," sõnas lugeja.

Tema sõnul oli näha, et kassile oli haiget tehtud ning sisse lõigatud.

"Kui ma nägin, et kassilt on karvu maha lõigatud, siis sain aru, et see ei saa niisama mürgistus olla. Seal on midagi muud. Keegi peab Sauel olema loomade vihkaja. Ma arvan, et seda tehakse kambas, sest keegi peab kassi kinni hoidma. Ma ei oska öelda, kas see on inimlik tegu. See on ebard, kes seda teeb," arvas lugeja.

"Ma saan aru, et koerte hulkumine on taunitav. Koer peaks ikka oma hoovis olema, kuna ta haugub ja võib inimesi häirida. Aga kassid ikka käivad omapead. Loodetavasti inimesed hoiavad nüüd oma lemmikutel rohkem silma peal ning teavitavad politseid, kui näevad midagi või kedagi kahtlast, et tulevikus sellist jõhkrutsemist ära hoida," märkis lugeja.

Põhja prefektuur ei osanud täna öelda, kas loomade väärkohtlemise kohta on hiljuti politseisse avaldusi esitatud.