Partei peaministrikandidaadiks pürgiv Kadri Simson ja viimased 23 aastat erakonna esinumbriks olnud Edgar Savisaar pidasid Hundisilmal pikki kõnelusi ning käisid vahepeal koos kahe hundikoeraga metsas kõndimas. Samal ajal Hundisilmal viibinud Keskerakonna juhatuse liige Siret Kotka jäeti metsatuuri ajaks kodu hoidma.

Pühapäeval selgus, et jalutuskäigud värskes metsaõhus Keskerakonda uut hingamist ei toonud - partei juhatus otsustas taas minna riigikogu valimistele vastu Edgar Savisaare juhtimisel.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi oktoobri alguses avalduse, milles pakkus Keskerakonna peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni. "Keskerakonna peaministrikandidaat peab olema poliitikas kogenud, kuid tooma lauale ka uusi mõtteid ja lähenemisnurki. Olen veendunud, et parim peaministrikandidaat on erakonna aseesimees Kadri Simson, kes on üle viie aasta edukalt juhtinud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte," märkis Ratas.