Siinse väeosa peamine eesmärk on õpetada välja kaitseväe sõjaajakoosseisude jalaväe- ning tankitõrjeallüksuste rea- ja noorem juhtivkoosseis. Kokku teenib siin praegu ligi 300 ajateenijat, kellest paljud on Eestimaa venelased.

Juba homsest lähevad need poisid Kevadtormi lahingõppusele, osa varustust on juba pakitud. Tänavune Kevadtorm on läbi aastate suurim – õppusel osaleb kokku ligi 6000 kaitseväelast Eestist ja liitlasriikidest, samuti kaitseliitlased ja reservväelased. Ka peaminister külastab järgmisel nädalal regiooni suurimat rahvusvahelist õppust.

Homme külastab Rõivas „Ettevõtliku Kooli“ programmis osalevat Kohtla-Järve Tammiku põhikooli, Narva logistika- ja tööstusparki, Eesti Energia õlitööstust ja Narva Elektrijaamu. Samuti tutvub peaminister olukorraga Narva piiripunktis ja kordonis ning kohtub Narva linnapea ja linnarahvaga.

Räägitakse energeetikast, tasuvate töökohtade loomisest ja majandusliku heaolu kasvust, samuti sellest, kuidas Euroopa Liidu vahendite toel saaks elukeskkonda parandada.