Istung algas hümniga. Istungit juhatas Laine Randjärv. Avaistungil oli kohal 89 ja puudus 12 riigikogu liiget.

Nestor viitas oma kõnes nii Ukrianale kui kapo ametniku röövimisele, mistõttu on tema sõnul riigikogul vaja tehe tööd muutunud maailmas.Ta küsis: "Mis meist saab? Mis Ukrainast saab?".

"Riigikogu selle koosseisu viimased kuus töökuud saavad olema selle poolest erilised, et me alustame täiskogu istungitega oluliselt muutunud maailmas," kõneles Nestor. "Maailmas, kus üks impeerium on häbematult ja relvade toel asunud suurendama oma mõjusfääri."

"Maailmas, kus pingete üleskruvimiseks on taaselustatud kunagine Põhja-Korea komme korraldada piirüleseid inimrööve. Maailmas, kus on mõistetud, et külma sõja lõpp kui selline, on ilmselt otsa saanud. Aastakümnete tagused käitumisnormid enam hästi ei toimi ja uute lahenduste otsimine käib," rääkis Nestor riigikogu ees.

President Ilves viitas oma kõnes USA president Barack Obama Tallinnas peetud kõnele, milles ta kinnitas, Tallinna, Riia ja Vilniuse kaitsmine on sama tähtis kui Pariisi, Berliini ja Londoni kaitsmine.

Riigikaitsele lisaks puudutas president oma kõnes ka eelseisvate valimiste teemat.

President avaldas lootust, et 2015. aasta kevadiste riigikogu valimiste eel hoiduks poliitikud inimestele katteta raha lubaduste andmisest ja Eesti halvustamisest.

"Valija mandaadiga tuleb teha jõulisi otsuseid," ütles Ilves ja kordas oma talvel öeldut, "et see, mis tõi meid siia, enam edasi ei vii".

"Lihtne on olla üksmeelselt olemasoleva vastu, keerulisem on otsustada, kuidas edasi?" tõdes riigipea.

Pärast pidulikku osa kinnitas riigikogu esimese töönädala päevakorra.

Seejärel vastavad Riigikogu liikmete arupärimistele peaminister Taavi Rõivas majanduskasvu negatiivsete väljavaadete kohta, vaeste olukorra kohta Eestis, pankade tegevuse regionaalse mõju kohta ja peaministri Eesti positsioone kahjustavate seisukohavõttude kohta.

Siseminister Hanno Pevkur vastab Eestis leviva küberkiusamise kohta.

Majandus- ja taristuminister Urve Palo vastab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhtimise ja ministeeriumi tegevuse eesmärkide täitmise kohta.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse vastab eriarstiabi kättesaadavuse ja eriarstiabi ravijärjekordade kohta.

Riigikogu liikmete kõnesoovide korral toimub vaba mikrofon.