Simplexi lumesahk on kaherattaline robot, pisut suurem kui robot muruniiduk. Selle hind jääb 2500 euro piirimaile ning sellele on võimalik osta lisavidinana juurde muruniitmise moodul.

Viljandis toimunud võistlusel töötati välja teisigi robot lumesahkasid, mida saab juhtida mobiilist ning mõni oskas koristada suisa lehtigi.

Iga projektis osalenud võistkond sai oma projekti teostamiseks koos käibemaksuga kuni 1000 eurot, mis oli komponentide kulukatteks tšeki või arve alusel. Komponendid tuli osta juriidiliselt isikult.

Igas võistkonnas pidi olema vähemalt kaks inimest. Võistkonna suuruse määras iga võistkond ise vastavalt kompetentsidele.

Vanuse piirangut võistlusel ei olnud, kuid igas võistkonnas pidi olema vähemalt üks täisealine inimene, kes vastutab võistkonna eest.

Võistkonnad pidid valmis ehitama lumelükkamisroboti, mis peab olema suuteline puhastama garaažiesise, mille laius on kolm meetrit ja pikkus samuti kolm meetrit.

Robot pidi 17. novembriks olema inimese poolt kaugjuhitav. See ei pidanud olema täielikult komplekteeritud ja suutma lahendada võistlusülesannet, kuid hinnati tööprotsessi, progressi ja võistkondade võimekust oma robot tööle panna ning seda kontrollida.

Täna toimunud finaalis pidi robot olema autonoomne ning ilma inimese sekkumiseta tagama auto parkimiskoha puhtuse 10 minuti jooksul.

Võistlus toimus parkimisplatsil, mis oli kaetud 25 millimeetri paksuse saepurukihiga. Robot tuli valmistada arvestades talviseid tingimusi ja tutvustades lahendusi, mis talvistes välistingimustes toimiksid.

Roboti materjalid, mass ja suurus olid meeskonna poolt vabalt valitavad. Robot ei tohtinud keskkonda eritada mürgiseid gaase ehk kasutada näiteks sisepõlemismootorit. Lubatud ei olnud „lume“ likvideerimismeetodid, mis kasutaks tuld või pürotehnikat või ohustaks inimesi või ümbrust muul moel.

Võistlusplatsi võis võistkond ühetunnise ettevalmistamisaja sees tähistada, piirata või lisada seadmeid vastavalt vajadusele. Lubatud oli paigaldada andureid, majakaid ja juhtmeid parkimiskoha ümbrusesse nii, et auto saaks liikuda garaaži ning väravast välja.

Robotile tuli finaaliks vormistada dokumentatsioon, mis sisaldab tehnilisi jooniseid, komponentide tabelit ning arvutuslikku roboti tootehinna kujunemist 100 eksemplari tootmise puhul.

Võistluse jooksul väljaarendatud lahenduste kasutusõigus jääb nii võistkonnale kui ka Cleveron AS-ile. Võitjaga arutatakse võidutöö tulevikuvisioon kahepoolselt läbi pärast võistluse finaali ning võimalusel alustatakse arendustiimiga koostööd.

Robotsaha arendusprotsessist tuli koostada videoid, tootepilte ja tootearenduse progressi pilte, mis avalikustatati tehnoloogiauudiste portaalis Geenius.ee blogis. Läbi sisuturundusmaterjalide said võistkonnad omale poolehoidjad koguda ning mõelda läbi, kuidas konkurentsis eristuda.

Nädal enne finaali, 10. detsembrist 15. detsembrini said kõik Geenius.ee lugejad valida välja lemmikmeeskonna, et anda hääl oma lemmikule. Selleks ajaks pidi meeskonnal olema välja arvutatud ka toote hind.

Võistluse ajakava nägi välja järgmine: 1. oktoober ideede esitamise tähtaeg, 6. oktoober tiimidega kohtumine Cleveroni Viljandi tehases ja parimate väljaselgitamine, 17. november kaugjuhitava saha ülevaatus ja 15. detsember finaal.