„Reformerakonna juhatus lõpetas üksmeelse otsusega Silver Meikari liikmelisuse erakonnas. Juhatus asus seisukohale, et Silver Meikar on juba ammu oma tegevusega ise ennast Reformierakonnast väljapoole asetanud,“ ütles Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

„Silver Meikar ei üritanudki mõistliku pingutusega arutada endaga seonduvat erakonna sees koosolekutel. See viitab eesmärgile üritada erakonda lõhestada ja viia läbi laimukampaaniat,“ lausus Kukk.
„Sõnavabadus on suur väärtus ja kõigil on Reformierkonnas õigus olla ja jääda oma arvamusele. Liberaalid aga teavad ka, et iga inimene peab ka vastutama oma sõnade eest. Valimatu lahmimine ei ole aktsepteeritav ega kooskõlas liberaalse maailmavaatega,“ lisas Kukk.

Reformierakonna juhatus kogunes täna kell 11 otsustama, kas visata Silver Meikar erakonna ridadest välja seoses ülestunnistusega, et ta on annetanud erakonnale võõrast raha.

Meikar ise ütles eile, et pole võimalikust väljaviskamisest midagi kuulnud. "Selle kohta ei ole minule mitte mingit ametlikku infot tulnud. See on iseenesest muidugi kurb," lausus Meikar.

Meikari ülestunnistuse põhjal algatati kriminaalasi erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise paragrahvi järgi. Toimus põhjalik eeluurimine, mis lõppes eelmisel esmaspäeval kõigist kahtlustustest loobumisega, sest prokuratuur ei suutnud leida kohtusse minekuks piisavaid tõendeid.