Üldkogu juhatavad Urve Tiidus ja Jürgen Ligi, kes deklameeris üldkogu alguses Hando Runneli luulet. Päevakava tutvustades ütles Ligi, et erakonna senine esimees Andrus Ansip räägib kohaletulnutele, "miks ta Euroopasse tahab ja kus ta enne oli".

Ansip ütles oma kõnes, et Eesti inimeste jaoks on Euroopa oluline rahuprojekt ja majandusprojekt.

"Ma tahan, et Euroopa Liit oleks tugev. See on kõigi eurooplaste huvides ja Eesti huvides. Kandideerin europarlamendi valimistel seistes samade väärtuste eest, mida olen kaitsnud viimased üheksa aastat ka valitsusjuhina," lausus Ansip.

Ansip kinnitas üldkogul, et ta tahab saada Euroopa Parlamendi liikmeks ja ka komisjoni liikmeks.

"Praegune europarlamendi koosseis on seisukohal, et tulevasele volinikule tuleks parlamendi mandaat kasuks. Ütlen veelkord selgelt - ma tahan saada europarlamendi mandaati, et kandideerida Eesti esindajana Euroopa komisjoni liikmeks. Ma luban, et teen kõik selleks, et Reformierakonna jaoks oleks europarlamendi valimised edukad," kinnitas Ansip.

"See pole peibutuspartlus!" kinnitas Ansip. "Eks mul enne olid ka mõtted Euroopa Komisjoni liikmeks saada, aga pärast Siimu (Siim Kallas-toim.) teatepulk kukkus või pandi maha. See tuli anda Taavile."

Ansipi sõnul oleks olnud kummaline saada komisjoni liikmeks ja võtta kohe palgata puhkus, et kampaaniat teha. Kui Taavi Rõivas sai peaministriks ja Siim Kallas ametis jätkas, lahenes ka olukord.

"Eestile on olnud ja on ka tulevikus Euroopa Liidu liikmelisus oluline. Kui Eesti inimesed hääletasid Euroopa Liiduga liitumise poolt, mõtlesid nad eelkõige julgeolekule. On selge, et Euroopa Liidus on Eesti hästi kaitstud," ütles Ansip.

Ansipi sõnul on Eesti inimeste jaoks Euroopa ka oluline majandusprojekt. „70 protsenti Eesti ekspordist läkitatakse teistesse Euroopa riikidesse. Võimalus kaubelda 500 miljoni inimesega turul piiranguteta on kasvatanud Eesti majandust ja aidanud siia luua töökohti. Kindlasti annab kauplemist Euroopa Liidus muuta veelgi barjäärivabamaks," sõnas Ansip.

Erakonna nimekirja esinumber oli seni Kaja Kallas, üldkogu kinnitas aga, et nimekirja esinumbriks täna Andrus Ansipi.

Reformierakonna 12 kandidaati Euroopa Parlamendi valimistel 2014 on: Andrus Ansip, Kaja Kallas, Urmas Paet, Igor Gräzin, Jürgen Ligi, Laine Randjärv, Vilja Savisaar-Toomast, Rait Maruste, Urve Tiidus, Aivar Sõerd, Margus Hanson ja Arto Aas.

Üldkogu juhatanud rahandusminister Jürgen Ligi kinkis Ansipile roosad prillid, öeldes et inimestele peab pakkuma tundeid ja rõõme. "Vaata mind," sõnas Ligi. "Ei jää üle muud kui kinkida sulle oma kõige roosamad prillid!"

Märtsi lõpus kogunenud Reformierakonna juhatus kiitis heaks Andrus Ansipi lisamise europarlamendi valimisnimekirja.

Samuti on päevakorras erakonna esimehe valimine, kelleks kandideerib peaminister Taavi Rõivas.

Rõivas ütles oma kõnes, et Eestist peab saama kõige konkurentsivõimelisem majandus meie regioonis. Selleks on tema sõnul viis alust: isikuvabadused, julgeolek, haridus, vabaturumajandus ning vastutus abivajajate ees.

Rõivase sõnul koostab Reformierakond oma 2015. aasta riigikogu valimiste programmi Garage48 eeskujul - probleem ja lühike aeg, kuidas probleemi lahendada.

Rõivas märkis oma sõnavõtus, et Andrus Ansip on juhtinud Eestit 39 protsenti riigi taasiseseisvusmisest. Rõivas tänas selle eest Ansipit.

Pärast Rõivase valimist erakonna esimeheks saab Andrus Ansipist erakonna juhatuse liige.

Reformierakonnas on olnud kombeks, et peaminister on ühtlasi ka erakonna esimees.