Täna õhtul kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas teiste hulgas tervise- ja tööministri kandidaadiks Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Siseministri kandidaat on Hanno Pevkur, välisministri kandidaat Urmas Paet, rahandusministri kandidaat Jürgen Ligi, keskkonnaministri kandidaat Keit Pentus-Rosimannus, kultuuriministri kandidaat Urve Tiidus.

Peaministrikandidaat Taavi Rõivase sõnul on ta oma erakonna ministrite meeskonna kokkupanemisel olulisel määral arvestanud praeguse rahvusvahelise olukorraga.

„Pean väga oluliseks, et ametisse astuva valitsuse tuumik koosneb valitsuskogemusega inimestest, kes ei vaja sisseelamiseks üleminekuaega. Eriti oluline on see välispoliitika, riigikaitse ja sisejulgeoleku valdkonnas, aga ka laiemalt. Mul on hea meel, et välisministrina jätkab Urmas Paet, rahandusministrina Jürgen Ligi, keskkonnaministrina Keit Pentus-Rosimannus ja kultuuriministrina Urve Tiidus ning et siseministri ametisse oli nõus asuma Hanno Pevkur,“ ütles Rõivas.

Rõivase sõnul soovis ta ministrite valikuga laiendada ka valitsuse kandepinda. „Olen kindel, et Urmas Kruuse tulek Eesti meditsiini ühest tippkeskusest, Tartust mõjukale töö- ja tervishoiuministri kohale ning särava Anne Sullingu asumine väliskaubanduse- ja ettevõtlusministri ametisse aitavad seda eesmärki täita,“ sõnas Rõivas.

Anne Sulling töötab peaministri nõunikuna alates 2009. aasta märtsist. Ta nõustab peaministrit makromajanduse, euro ning CO2 kvoodikaubandusega seotud küsimustes.

2005-2006 aastal juhtis Anne Rahandusministeeriumis Eesti eurole ülemineku projekti. Enne ning peale seda 2000-2008 töötas ta Hansapangas ning seejärel OÜ Nelja Energias CO2 kvoodikaubanduse alal. Septembrist 2009 tegeleb Anne ka CO2 kvoodi müügiga Keskkonna Investeeringute Keskuses.

Anne Sulling on lõpetanud Smith College’i USA-s 1997 aastal majanduse ja prantsuse õpingute erialal ning omandanud magistrikraadi 1999 aastal rahvusvahelises majanduses ja rahanduses Université Parix IX Dauphine’is Prantsusmaal.