Teaduspreemia pälvisid Eesti Kirjandusmuuseumi vanemteadur Mall Hiiemäe, akadeemik ja Tartu Ülikooli emeriitprofessor Agu Laisk ning Tallinna Tehnikaülikooli tarkvarateaduse instituudi professor Ahto Buldas. Lisaks anti üle ka kaheksa teadustöö preemiat.

Teadustöö preemiad said Tallinna Tehnikaülikooli tarkvarateaduse instituudi juhtivteadur Ülle Kotta; Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi uurimisgrupp Tanel Tenson, Vasili Hauryliuk, Arvi Jõers, Niilo Kaldalu, Karin Kogermann, Ülo Maiväli ja Marta Putrinš; Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor ja professor Jarek Kurnitski; Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi juhataja professor Joel Starkopf ning Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi anestesioloogia ja intensiivravi teadur, Luzerni kantoni haigla ülemarst Annika Reintam Blaser; akadeemik ning Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi professor, õppetooli juht Ülo Niinemets; Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsapataloogia dotsent Rein Drenkhan; Tallinna Tehnikaülikooli Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi professor Ringa Raudla ning Tallinna Tehnikaülikooli Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi professor Martin Ehala.

F. J. Wiedemanni keeleauhinna sai filogoogiadoktor ja Tartu Ülikooli õppejõud Reet Kasik.

Kultuuripreemia laureaadid on kirjanik Aino Pervik; tekstiilikunstnik, akadeemik ja emeriitprofessor Anu Raud; lavastaja ja teatripedagoog Merle Karusoo. Lisaks anti üle ka viis kultuuri aastapreemiat, mille pälvisid helilooja Märt-Matis Lill; arhitekt, installatsioonikunstnik ja graafik Jüri Okas; kunstnik Kris Lemsalu; näitleja Guido Kangur ning luuletaja, filosoof ja tõlkija Mart Kangur.

Spordipreemia said ujuja, olümpiavõitja ja sporditegelane Ivar Stukolkin ning laskesuusatamise treener ja spordiala arendaja Tõnu Pääsuke. Lisaks anti üle ka kuus spordi aastapreemiat, mille pälvisid maadleja Heiki Nabi; vehkleja Nikolai Novosjolov; vehklemistreener Natalja Kotova; vehklemise epeenaiskonna liikmed Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk; motosportlased Ott Tänak ja Martin Järveoja ning Simple Sessioni asutajad ja peakorraldajad Mario ja Risto Kalmre.