Läinud neljapäeval toodi Raekoja platsile jõulukuusk ja kohe algasid selle ümber ka ettevalmistustööd jõuluturu majakeste püstitamiseks.

Jõuluturult saab osta mitmekesises valikus jõuluhõrgutisi ja käsitöötooteid iga päev kella kümnest hommikul kuni kaheksani õhtul. Söögikohtades pakutakse hapukapsast, verivorsti ja muid siinmail tuntud jõuluroogi, lisaks avatakse tänavu ka grillimaja. Oma jõulukaupa tulevad sel aastal esmakordselt pakkuma naaberriikide kaupmehed.

Alates esimesest advendist, 3. detsembrist asub oma kontorisse jõuluvana, kellele lapsed saavad iga päev salmi lugeda ja kingisoove edastada. Turukülasjatele pakuvad meelelahutust tantsijad ja lauljad turu pealaval.

Koos jõulukuusel süttivate tuledega kuulutatakse jõuluturg Raekoja platsil avatuks 17. novembril kell 17 ja seda saab külastada traditsiooniliselt kuni kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Tallinna, ja teadaolevalt ka maailma esimese jõulukuuse tõid Raekoja platsile Mustpeade vennaskonna liikmed 576 aastat tagasi. Tallinna jõuluturg meelitab igal aastal kohale tuhandeid külalisi nii Tallinnast kui ka väljastpoolt Eestit. Siinset jõuluturgu on mitme välismaise meediakanali seas tunnustanud näiteks CNN.