„Koolimaja hoone ja sisu ehitamine käisid käsikäes ja nii leidsime lahendused, mis toetavad kõige paremini õppetöö korraldamist ja tagavad turvalise koolikeskkonna. On ruumi ühistööks ja eraldumiseks,“ rääkis Järveküla Kooli direktor Mare Räis.

Rae vallavanem Mart Võrklaev tunneb head meelt, et valla 150. aastapäeval avab vald viienda kooli. „Oleme saanud Eesti moodsaima koolimaja, kus on suurepärased tingimused edendada kogukonnaelu ja igas eas inimestel hoida tervena oma füüsist ja vaimu. Olen seda meelt, et Järveküla kooli kolmest osast koosnev hoonetekompleks hakkab mängima üliolulist rolli valla haridus- ja kogukonnaelus,“ ütles Mart Võrklaev.

Vallavanem Mart Võrklaev hindab koostöö ehitaja Nordeconiga väga heaks ja kiidab tööde teostajat kiire ehitustempoga toimetulemisel. „Ehitaja andis kooli algklasside maja üle 1. septembriks ja tänu sellele sai kool õppetööga alustada õppeaasta algusest,“ kõneles Võrklaev.

„Tavaliselt räägitakse Eestis sellest, mida teha tühjaks jäänud koolimajadega – täna siin täiesti uut koolimaja avades on seetõttu väga eriline tunne – tegemist on suure sündmusega,“ ütles ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink. „On väga oluline, et lapsed käiksid heas koolis võimalikult kodu lähedal. Rae on suure kasvuga vald, kuhu üha ehitatakse ja kolitakse ning haritud ja töökad inimesed on meie ainus rikkus.“

Järveküla Koolis on ruumi kolmele paralleelklassile, hoonekompleksi kolmandale korrusele saab ruumid ka Rae Huvialakool. Kooli spordikompleksis on oma ujula, mida koolivälisel ajal saab kasutada terve kogukond. Lisaks ujumistreeningutele luuakse võimalus liikumis- või tantsutreeningute läbiviimiseks: ujulakompleksi peal asuval korrusel on 300 m2 saal, mille kõrval lisaks 150m2 jõusaal ning riietusruumid koos pesuruumidega. Koolihoone juurde kuulub ka jooksurajaga ümbritsetud 38 x 60 spordiväljak pallimängude ja kergejõustikualade harrastamiseks.

Järveküla Kooli projekti on teinud SWECO Projekt AS, vastutav arhitekt on Ahti Kooskora. Meeskonda kuulusid arhitektid Maret Volens, Andres Volens, Loona Kikkas, Erko Luhaaru ja Peep Urb. Koolihoone sisearhitektid on Margit Teikari ja Tuuli Trei. Kooli ümbruse on planeerinud maastikuarhitekt Piret Kirs.

Nordeconi kontsern (www.nordecon.com) hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Ukrainas, Soomes ja Rootsis. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 10 tütarettevõtte. Kontserni 2015. aasta konsolideeritud müügitulu oli 145,5 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd ligi 700 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas.