Prügijaamadest on leitud igasuguseid huvitavaid asju. Näiteks viisid inkassaatorid kogemata ükskord Jõelähtmele suure koguse sularaha.
Tavapäraseim on, et prügi hulgast tullakse kaotatud ehteid otsima. Samuti on politsei käinud ka laipa otsimas. Ühel talvel aga sattus Ragn-Sellsi sorteerimisjaama kodutu laip, kes oli prügikasti magama jäänud ja surnuks külmunud.

Alates 2008. aasta 1. jaanuarist on lubatud prügilatesse ladestada vaid eelnevalt sorteeritud olmejäätmeid. See tähendab, et eraldi tuleb koguda jäätmed, mida on võimalik keskkonnahoidlikul moel taaskasutada: vanapaber, pakendijäätmed, biolagunevad aia-ja pargijäätmed (Tallinnas lisaks ka toidu-ja sööklajäätmed), ohtlikud jäätmed ja probleemtooted.

Kõik elanikud aga ikka veel ei viitsi oma prügi sorteerida, seega Ragn-Sellsi sorteerimisjaamas sorteeritakse seda isegi käsitsi. Olmeprügi on tihti biojäätmetega segamini, sealt hulgast leiab värvipurke, klaastaarat jpm.

Lihtsamalt sorteeritav kaup on see, mis tuleb tööstusest, tavaliselt ühesugused kindlad asjad. Sellest prügist saab tihti, kas kompost, tööstuse jaoks toormaterjalid, gaas või küttematerjal.