Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert ütles Delfile, et kantselei võttis riigipea uue ametisõiduki vastu 29. veebruaril.

Eelmisel aastal toimunud hanke tulemusena sõlmitud lepingu kohaselt on riigipea ametisõiduk Audi A8 ja see renditakse neljaks aastaks.

Ametiauto kasutusrendi makse ilma käibemaksuta on 228,33 eurot kuus. Pert täpsustas, et summa sisaldab ka kohustuslikku liikluskindlustust ja sõidukikindlustust.

Presidendi kantselei on varem teada andnud, et presidendi uues ametiautos on sees ka politsei- ja piirivalveameti erivarustus. Ametsõidukile kehtestatud erinõudeid kantselei ei kommenteeri.

Presidendi vana ametiauto kasutamise leping sai läbi 7. novembril, kuid presidendi kantselei pikendas auto kasutamise lepet kuni uue auto kättesaamiseni.

Piltidel on riigipea ametiauto analoogi pildistatud autosalongis. Milline on presidendi auto spetsiifiline lisavarustus, seda esindusest ei öeldud.

Reval Auto kodulehe andmetel maksab Audi A8 L 3.0 TDI Quattro Tiptronic koos käibemaksuga 79 300 eurot. Sellise auto diiselmootori töömaht on 2967 kuupsentimeetrit, võimsus 184 kilovatti ehk 250 hobujõudu ning süsinikdioksiidi ehk CO 2 sisaldus heitgaasides 176 grammi kilomeetri kohta. Autol on ka pidev nelikvedu ja automaatkäigukast.

Peaminister Andrus Ansip sai uue ametiauto Audi A8 kätte mullu mais. Varem kasutas valitsusjuht 7. seeria BMW-d.