“Tahan tänada teid julguse eest tegeleda avalikult nii olulise terviseteemalise ennetustööga. HIV on isiklik, raske ja kohati tabuteema, millest avalikku rääkimist välditakse. Teie panus ühiskonna paremaks muutmisse on eeskujuks kõigile,” sõnas president Toomas Hendrik Ilves, kes kohtus täna HIV-ennetusega tegelevate ettevõtete esindajatega.

“Mul on äärmiselt hea meel olla täna siin koos ettevõtjatega, kelle hinnangul toovad Eestile, selle elanikele ja siin tegutsevatele ettevõtetele pikemas plaanis edu toimiv riik, terved, haritud ja motiveeritud inimesed,” ütles president Ilves.

Eesti riigipea nentis, et koalitsiooni “Ettevõtted HIV vastu” hea ja sihikindel töö on sotsiaalse vastutuse näiteks kogu ühiskonnale ja teistele ettevõtetele. Presidendi sõnul viitab ohtlikust valehäbist ülesaamine sellele, et Eesti on astunud ühiskondliku vastutustunde kümnendisse, kus lisaks neile firmadele, kes toetavad näiteks tippsporti, pälvivad üha enam tähelepanu ka need ettevõtjad, kes sõdivad paremate eluviiside ja seeläbi tervema Eesti eest.

Terve Eesti Sihtasutuse tegevjuht Keit Fomotškin, kes tutvustas koalitsiooni “Ettevõtted HIV vastu” eesmärke, senist panust ja tegevuskava järgmisteks aastateks, rõhutas samuti tööandjate rolli positiivsete hoiakute kujundamisel. “Ärisektori kaasamine HIV-alasesse ennetustöösse on osutunud äärmiselt efektiivseks, sest nii jõuame erinevate koolituste ja ürituste kaudu väga suure hulga inimesteni,” lisas Fomotškin.

“Meie ettevõtte töötajatelt on tagasiside väga positiivne. HIV-alastel koolitustel on praeguseks osalenud juba 1000 Swedbanki töötajat ning HIV-testimisest oli osavõtt samuti suur,” ütles Swedbanki personalidivisjoni direktor Signe Kaurson, kelle hinnangul peaks rahvatervise probleemid igale tööandjale korda minema.

Terve Eesti Sihtasutus ja president Ilves andsid ettevõtetele üle aukirjad, et tunnustada neid seni tehtud töö eest HIV vastu võitlemisel.

Üritus jätkus aruteluga ärisektori panustamise võimalustest Eesti ühiskonna rahvatervise probleemide lahendamisse ja presidendi võimalustest toetada panustavaid ettevõtteid.

Kohtumisel osalesid president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves, Nordeconi peadirektor Jaano Vink ja personalijuht Mall Ivalo; Swedbanki personalidivisjoni direktor Signe Kaurson ja toetustegevuse juht Maarja Loorents; Statoili peadirektor Helle Kirs-Toiger ja kontseptsioonijuht Kai Realo; Hill&Knowltoni konsultant Kaili Uusmaa; TNS Emori kommunikatisooniuuringute ärisuuna juht Esta Kaal; Coca-Cola avalike suhete juht Annikky Lamp; Johnson & Johnsoni juhataja Ingrid Purga; TBWA/Guvatraki tegevjuht Erko Karing; Boehringer Ingelheim Eesti filiaali juhataja Edit Pung ja ekspert Kadi Lubi; DHL Express Baltic juht Carl-Eric Lindström ja juhi abi Laire Suurväli; Rimi Eesti Food AS personalijuht Õrne Lainde; Terve Eesti SA endised nõukogu liikmed Maarja Oviir-Neivelt ja Margus Rink ning tegevjuht Keit Fomotškin ja kommunikatsioonijuht Ande Etti; Terve Eesti SA asutaja Riina Raudne ning endine tegevjuht ja koalitsiooni käimalükkaja Mairi Jüriska.

Koalitsioon “Ettevõtted HIV vastu”, millesse hetkel kuulub 11 liiget, loodi 2007. aasta novembris. Vaata lisainfot siit: http://terve-eesti.ee/koalitsioon/liikmed/