Külastuse üheks eesmärgiks oli saada ülevaade, kuidas elab Eesti sõjateadus ning kas ja kuidas toetab kaitseväe teadus- ja arendustegevus ajateenistujate valmisoleku, meelestatuse ja hariduslike väljavaadete uurimist. "Neid teemasid on oluline uurida andmaks mõista, et ajateenistus ei ole katkestus kutsealuse elus ning mul on hea meel tõdeda, et kaitseväe ühendatud õppeasutuste rakendusuuringud on keskendunud nendele küsimustele," sõnas president Kersti Kaljulaid.

Kohtumisel andis kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülema ülesannetes kolonelleitnant Enno Mõts ülevaate õppeasutuste ülesannetest ja eesmärkidest. Kaitseväe teadus- ja arendustegevust tutvustas KVÜÕA rakendusuuringute keskuse ülem kolonelleitnant Sten Allik, kes andis koos kolleegidega Tartu Ülikoolist, strateegilise jätkusuutlikkuse kompetentsikeskusest ja tervise arengu instituudist ülevaate ajateenijate seas läbi viidud inimvara kompleksuuringu esimestest tulemustest.

Kaitseväe ühendatud õppeasutused on Eesti Vabariigi kaitseministeeriumi valitsemisalas ja kaitseväe juhataja vahetus alluvuses olev Eesti ainus riigikaitseline rakenduskõrgkool.

KVÜÕA rakendusuuringute keskus (RUK) korraldab sõjateaduse arendamist kaitseväe jätkusuutlikkuse tagamiseks. RUK-i peamised tegevusvaldkonnad on teadusliku ja rakendusliku uurimistöö tegemine, teadus- ja arendustegevuse juhtimine KVÜÕAs ning selle koordineerimine muude õppe- ja ametiasutustega.