Ministrid astuvad ametisse ametivande andmisega tänasel riigikogu istungil.

Janek Mäggi saabus kohtumisele pisut varem. Delfi andmetel soovis president Kaljulaid Mäggiga enne viimase ametisse kinnitamist vestelda.

President Kersti Kaljulaid ütles, et Mäggiga vesteldi kahel teemal. Esmalt lepiti kokku, et kommunikatsiooniettevõtja Mäggi ei kasutaks ära poliitikas saadud teadmisi ettevõtlusesse naastes ärihuvides ära.

„Poliitiline mõjutustegevus ja üleminek sealt poliitikasse ja ka tagasi ei ole Eesti õigusruumis veel reguleeritud. Aga see ei tähenda, et see oleks vaid formaalne küsimus. See on riigivalitsemise aususe, avatuse ja läbipaistvuse küsimus. Ka hr Mäggi lubas, et pärast ministriameti lõppu ta poliitilise lobbyga teatud perioodi jooksul ei tegele,“ ütles president

Teiseks andis Kaljulaid oma hinnangu Mäggi sõnavõttudele naistevastase vägivalla osas.

"Ma jään enda juurde, et see on äärmiselt üleolev ja kahetsusväärne arvamus, halvustav suhtumine vägivallavastasesse võitlusesse ning naistesse laiemalt pole see, mida mina toetan," ütles riigipea.

Siiski nentis Kaljulaid, et Eestis kehtib põhiseaduslikult arvamusvabadus, mistõttu saavad võrdselt ning avalikult arvamust avaldada kõik.

„Eesti poliitika vajab häid spetsialiste ja oma ala tundvaid võimekaid inimesi ning soovin uuele töö- ja terviseministrile edu tema ametis,“ ütles riigipea Kadriorus Riina Sikkutit ametisse nimetades.

"Tänan praegust tervise- ja tööministrit Jevgeni Ossinovskit ning riigihalduse ministrit Jaak Aabi pühendunud panuse eest valitsuse töösse. Praegusel koalitsioonil on ees ligi aasta valitsemisvastutuse kandmist, mille jooksul tuleb veel ühiselt ära teha mitmeid Eestit võrdsemaks, sidusamaks ja turvalisemaks muutvaid otsuseid," ütles Ratas.

1973. aastal sündinud Janek Mäggi on lõpetanud Tartu Ülikooli Õigusinstituudi õigusteaduse erialal. Ta on vähiravifondi Kingitud Elu ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) toetusfondi üks asutajatest, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, Maailma Kabeföderatsiooni president ja kirjutanud mitmeid luulekogusid ning stsenaariume.

Mäggi peab loobuma seoses uue ametiga suhtekorraldusfirma Powerhouse juhtimisest, tema asemel asub alates kolmapäevast ettevõtte tegevjuhiks ja konsultandiks pikaaegne ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju.

Sikkut on lõpetanud Vinni-Pajusti gümnaasiumi, Tartu Ülikoolis majanduse eriala ning 2010. aastal omandanud teadusmagistri kraadi tervisepoliitika erialal Londoni Ülikoolis. Sikkut töötas aastaid tervisepoliitika analüütiku ja programmijuhina Poliitikauuringute Keskuses Praxis. Mullu augustist tegutseb ta riigikantselei strateegiabüroo sotsiaal- ja tervisepoliitika nõunikuna.