Kohtumisel EL presidendi Tuskiga möönsid nii Kaljulaid kui Tusk, et ilmselt saab migratsioon olema üheks oluliseks teemaks, millega meie eesistumise ajal Euroopa Liit tegeleb. "Migratsiooniteemade puhul tuleb liikmesriikidel olla omavahel ausad ning tunnistama, et vastuvõetud pagulased ei pruugi sugugi jääda nendesse riikidesse, kuhu nad algselt paigutati. Seda enam on oluline, et selle kriisi lahendamine toimuks solidaarselt ja ühiselt," ütles president Kaljulaid.

Lisaks pühendasid Kaljulaid ja Tusk palju aega digiteemadele. "Kõikide meie partnerite poolt on suur ootus, et Eesti eesistumise ajal toimub tiigrihüpe kogu EL digivaldkonnas. Ma ise loodan, et pigem suudame me muuta eeskätt suhtumist ning see hüpe saab olema pigem filosoofiline kui tehniline. Kindlasti saab küberhügieen üheks teemaks, mis tõusetub fookusesse," sõnas riigipea.

Kohtumisel Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga keskenduti Euroopa ja Euroopa Liidu tulevikule. Mõlemad möönsid, et suhtumine Euroopa Liitu on hakanud tasapisi jälle positiivsemaks muutuma. Riigipea avaldas lootust, et tulevikus vaadatakse meie eesistumisperioodile tagasi kui ajale, kui jää hakkas murduma ning taastus inimeste usk Euroopa Liitu.

Kohtumisel arutati ka julgeolekuolukorda ning suurte taristuprojektide hetkeseisu. President Juncker tundis huvi nii Rail Balticu kui Eesti elektrivõrkude Venemaa võrkudest desünkroniseerimise vastu. Piiriüleste transpordivõrkude rahastamisest rääkides ütles Juncker, et usub, et rahastamise jätkumise prioriteetsuses võime kindlad olla.